Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 22

Įsteigta Vilties ir laisvės premija Baltarusijos žurnalistams, mecenatas – politikas

Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos žurnalistų draugija ir Seimo nario konservatoriaus Kazio Starkevičiaus šeima įsteigė tūkstančio eurų Vilties ir laisvės premiją, skirtą Baltarusijos žurnalistams.
Baltarusijos vėliava
Baltarusijos vėliava / 123RF.com nuotr.

„Laisvas žodis negali būti gniaužiamas. Lietuvos žurnalistai negali, nebuvo, nėra ir neliks abejingi tam, kas dedasi vos už poros valandų kelio nuo Vilniaus. Ten – Minske – sistemingai mušami, žalojami, persekiojami žmonės. Gudijos kolegoms, kurie nukentėjo vykdydami profesinę pareigą, nuo šiol bus skiriama Vilties ir laisvės premija“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Sumanymas įsteigti tokią premiją Baltarusijos žurnalistams kilo K.Starkevičiui. Jo šeima tapo premijos mecenatais.

„Šiuo atveju mes labai norime paskatinti viltį ir laisvės jausmą būtent Baltarusijos žurnalistų“, – BNS sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Anot jo, Baltarusijoje žurnalistai, kurie kasdien kalba, rašo ir rodo apie svarbiausius įvykius, apie žmonių gyvenimą ir santykius su valdžia – ir susiduria su milžinišku spaudimu.

„Jų svarbiausia misija – informuoti. Tai yra sudėtinga, tai yra pavojinga. Bet tai yra laisvė ir tai teikia vilties visiems Baltarusijos žmonėms. Todėl mūsų apdovanojimas skirtas kolegoms palaikyti. Džiaugiuosi, kad dvi giminingos Lietuvos žurnalistų organizacijos tai daro kartu“, – teigė D.Radzevičius.

„Vilties ir laisvės premija – tai profesinio mūsų solidarumo su kolegomis išraiška“, – sakė Lietuvos žurnalistų draugijos vadovė Gražina Viktorija Petrošienė.

Premija ir skulptūra bus teikiama vieną kartą per metus, gruodžio 10 dieną, minint Tarptautinę žmogaus teisių dieną.

Premijos dydis – 1000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius