2014 11 12

Buvęs Lietuvos švietimo darbuotojų sąjungos pirmininkas Aleksas Bružas išvengė bausmės

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kuriuo aplaidžiu buhalterinės apskaitos tvarkymu kaltintą Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininką Aleksą Bružą išteisino. Įvertinta, kad jis nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.
Aleksas Bružas
Aleksas Bružas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tirta, ar A.Bružas nėra kaltas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 223 straipsnio 1 dalį – įtarta, kad jis galėjo turėjo netinkamai tvarkyti įmonės buhalteriją arba to nedaryti visai.

Tačiau teismas nuosprendyje pažymėjo, kad kaltinamojo vadovaujamame viešajame juridiniame asmenyje buvo nustatyti tam tikri buhalterinę apskaitą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimai, bet šioje byloje nebuvo nustatyta tokių faktinių ir juridinių aplinkybių, kurios, atsižvelgiant į įstatymo prasmę ir susiklosčiusią teismų praktiką aplaidaus apskaitos tvarkymo bylose, leistų A. Bružą pripažinti tinkamu baudžiamosios atsakomybės pagal BK 223 straipsnio 1 dalį subjektu.

Teismas nenustatė, kad pirmininko veiksmai, organizuojant buhalterinės apskaitos tvarkymą, būtų pavojingi baudžiamojo įstatymo aspektu ir vertinami kaip nusikalstami.

Pripažinimas kaltu pagal BK 223 straipsnio 1 dalį Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkui A.Bružui galėjo atsieiti ne tik viešaisiais darbais arba bauda, bet ir laisvės apribojimu, areštu, arba ldvejus metus trukusiu laisvės atėmimu.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas, pažymima teismo atstovės trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius