Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 07

Ištikimi „Ryto“ sirgaliai pyksta: jiems laikytis karantino ribojimų reikia, o VIP zonoje jų esą niekas nepaiso

Kai vieni atėję į areną stebėti krepšinio turi laikytis saugių atstumų, dėvėti kaukes ir susilaikyti nuo užkandžiavimo, kiti VIP ložėje stebi rungtynes būryje žmonių, nedėvi kaukių ir vaišinasi gėrimais bei užkandžiais. Taip buvo keliose Vilniaus „Ryto“ rungtynėse, kas sukėlė ištikimų komandos sirgalių pyktį. „Ryto“ tarybos narys 15min apgailestavo dėl situacijos ir patikino, kad paskutinėse komandos rungtynėse ribojimų laikomasi buvo.
Vilniaus „Rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Vilniaus „Rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ / 15min nuotr.

Situaciją arenose aprašė Vilniaus „Ryto“ bendruomenės puslapis „Ryto Balsas“.

Pagal šiuo metu galiojančius karantino ribojimus, į arenas stebėti krepšinio rungtynių dėl karantino ribojimų gali atvykti tik iki 150 sirgalių.

Be to, jiems tenka laikytis griežtų taisyklių – laikytis saugių atstumų, dėvėti apsaugines kaukes, rungtynių metu nevalgyti ir negurkšnoti gėrimų, kaip įprasta.

Ložėje buvo kitaip

Tačiau VIP ložėje, panašu, to visai nepaisoma.

„Tie, kas buvo arenoje, turbūt atkreipėte dėmesį į „Jeep“ arenos VIP ložę. Neskaičiavome, bet rungtynėse su vidurio Lietuvos ekipa ten buvo bent 30 žmonių, kituose mačuose – kiek mažiau. Ponams funkcionieriams VIP ložėje taisyklės, panašu, negalioja: atstumai, kaukės, gėrimų ir maisto vartojimai ir t.t.“, – rašo „Ryto Balsas“.

Anksčiau esą dėl koronaviruso protrūkių buvo kaltinami sirgaliai, o dabar, kai ribojimų nesilaiko „klubo valdžia“, yra užmerkiamos akys.

„Spalį, prieš pat įvedant draudimus sirgaliams lankytis arenoje, po derbio kilo baisus skandalas – kiek žmonių, kokie atstumai, kaukių dėvėjimas, visi rėkia, spjaudosi, vienu žodžiu – židinys! Kilo nemenkas šaršalas dėl paprastų fanų elgesio.

Tuo tarpu dabar, kai realiai tą patį daro klubo valdžia ir jų bičiuliai – akys yra užmerkiamos. Netgi šiek tiek gaila klubo savanorių, kurie laksto po areną tam, kad sužiūrėtų, ar visi dėvi kaukes, ar visi sėdi savo vietose, o tuo tarpu arenos palubėse vyksta festivalis“, – rašo „Ryto“ bendruomenės nariai.

Panaši situacija esą buvo ir per kitas rungtynes, kurių metu VIP zonoje taip pat buvo ir Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Vaizdas buvo toks pats ir mače su „Neptūnu“, kada vipkėje sėdėjo ministrė Aušrinė Armonaitė – net ir tada svarbiausiems ponams vyriausybės reikalavimai buvo nė motais. Įdomiausia, kad kiekvienose rungtynėse būna bent keli policijos pareigūnai, bet pažeidimų jie čia nemato (arba nenori matyt).

Tai va tokie reikaliukai arenos palubėse. Kol paprasti klubo darbuotojai priversti sukti galvas, kaip susodinti žmones į kėdes ir užtikrinti, kad būtų laikomasi visų reikalavimų, tų darbuotojų vadovai gurkšnoja vandenuką (ir ne tik) bei mėgaujasi grynu „Jeep“ arenos oru“, – rašoma puslapyje Vilniaus „Ryto“ fanų puslapyje.

Į situaciją esą jau sureagavo

Vilniaus „Ryto“ tarybos narys Andrius Čerškus 15min teigė, kad už tvarkos laikymąsi yra atsakingas klubas. Situacija esą žinoma ir per paskutines rungtynes tvarka buvo užtikrinta. Beje, sirgalių pasidalintose nuotraukose galima pamatyti ir jį patį.

„Klubas, aišku, prižiūri tvarką, šioje vietoje nesužiūrėjome ir labai atsiprašome, gavome signalą ir sureagavom, vakar rungtynėse visi jau buvo su kaukėmis, nebuvo jokių gėrimų ir vaišių“, – teigė jis.

A.Čerškus pridūrė, kad pastabų dėl karantino taisyklių nesilaikymo arenoje sulaukta iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atstovų.

Klubo tarybos nario teigimu, „Ryto Balso“ puslapyje pateikiamos nuotraukos darytos praėjusią savaitę vykusių rungtynių metu. Per paskutines rungtynes ir vyksiančias ateityje esą tvarkos bus laikomasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius