-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Istorinėje prezidentūroje – „žalias“ kinas

Rudeniškai tamsius ketvirtadienio vakarus kauniečiai kviečiami praleisti semdamiesi „žalių“ idėjų. Istorinėje prezidentūroje iki gruodžio 17 dienos kiekvieną ketvirtadienį vyks nemokami Ekologinio ir socialinio kino seminarai „Plėtros šleifas“.
Ekokine kalbama apie didžiulių kompanijų daromą žalą aplinkai.
Ekokine kalbama apie didžiulių kompanijų daromą žalą aplinkai. / Sauliaus Kvietkos nuotr.
Temos: 1 Prezidentūra

Projekto organizatoriai sako norintys pakviesti Kauno visuomenę į atvirą diskusiją žmogaus darnos su jo aplinka klausimais. „Šių klausimų žmonės nebeturėtų ignoruoti, supaprastinti, laikyti vien reklaminiais šūkiais ar nuleisti juokais“, – įsitikinę projekto autoriai.

Pirmajame seminare, kuris įvyko praėjusį ketvirtadienį, kauniečiai galėjo išvysti filmą „Šaltinis“. Daugelio tarptautinių dokumentinių ir ekologinių filmų festivalių apdovanojimus pelnęs kūrinys pasakoja apie Baku-Tbilisio-Ceyhano naftotiekį, apie jo padarinius Azerbaidžano žmonėms, jų bemaž beviltiškus siekius ginti savo teises, priešintis korumpuotai šalies valdžiai ir pasaulinio naftos verslo magnatams. Į po filmo vykusią diskusiją aktyviai jungėsi įvairūs žmonės. Diskusiją moderavo ir seminarų idėją pristatė bendrijos „Atgaja“ pirmininkas Saulius Pikšrys.

Rytoj vyksiančiame susitikime susirinkusieji galės išvysti, o vėliau ir kartu panagrinėti, dokumentinį filmą „Nuodinga liepsna“. Tai filmas, kuris atskleidžia pragaištingą naftos ir dujų gavybos poveikį gamtai ir žmonėms Nigerio upės deltoje, Nigerijoje (Afrika). Režisierius su grupe vietinių Nigerijos aktyvistų aplankė Nigerio deltoje gyvenančias bendruomenes, kurių kaimynystėje tarptautinė naftos kompanija „Shell“ išgauna naftą ir degina dujų fakelus. Žalia nafta užteršta upės delta, be maisto ir pajamų likę žmonės visiškai neįdomūs magnatams – visa tai filme atskleidžiama gyvai ir emocingai. Po filmo diskusijos moderatorius, Lietuvos žaliųjų lyderis Linas Vainius, kels klausimą, ar dar esama „tolimų“ ir „artimų“ ekologinių problemų?

Seminaro Istorinės prezidentūros salėje pradžia – lapkričio 26 d., 17.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius