Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 11

Istorinės Vyriausybės gimtadienį minėjo ir visuomenė, ir buvę ministrai

Šeštadienį Lietuvos Respublikos Vyriausybė atšventė 99 metų gimtadienį. Ta proga Vyriausybės rūmai atvėrė duris piliečiams ir visą dieną kvietė į įvairius renginius: diskusijas, kino seansą, ekskursijas bei koncertą. Šventės renginius aplankė per pusę tūkstančio šalies piliečių, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.
Šeštadienį Lietuvos Respublikos Vyriausybė atšventė 99 metų gimtadienį.
Šeštadienį Lietuvos Respublikos Vyriausybė atšventė 99 metų gimtadienį. / Dariaus Janučio/LRVK nuotr.

Renginį atidarė diskusija „Istorinės asmenybės valstybės valdyme – šimtmečio herojai“. Pirmoji diskusija ne tik ragino prisiminti Lietuvos politikos istorines asmenybes, bet ir kvietė buvusių Vyriausybių narius pasidalinti prisiminimais, kalbėjo apie tai, kokios istorinės asmenybės padarė didžiausią įtaką šaliai ir paliko reikšmingiausius pėdsakus mūsų politikoje.

Atidarydamas diskusiją ministras pirmininkas Saulius Skvernelis padėkojo buvusių ministrų kabinetų nariams už reikšmingą indėlį į Lietuvos nepriklausomybės istoriją, demokratijos įtvirtinimą, milžiniškų jėgų pareikalavusias pertvarkas ir nuolatinį rūpinimąsi kasdieniais krašto reikalais.

„Modernios Lietuvos Respublikos Vyriausybės istorijoje buvo daug svarbių ir iškilių asmenybių bei atkurtos Lietuvos herojų, kuriems valstybės gyvenime teko labai svarbus ir atsakingas vaidmuo“, – diskusijoje su ankstesnių ministrų kabinetų nariais ir istorikais pažymėjo Vyriausybės vadovas S.Skvernelis.

Anot premjero, jų paliktos mintys, darbai ir Lietuvos klestėjimo vizija yra šiandieninės politikos pamatas, atspirtis ir stabilumo garantas.

Diskusijoje dalyvavo ankstesnių ministrų kabinetų nariai. Taip pat diskutavo žurnalistas, kultūros antropologas Virginijus Savukynas, Vilniaus universiteto (VU) Istorijos fakulteto istorikas, mokslų daktaras Saulius Kaubrys, Lietuvos istorijos instituto istorikas, mokslų daktaras Algimantas Kasparavičius. Diskusiją moderavo VU Istorijos fakulteto istorikas, lektorius Andrius Grodis.

Vyriausybės gimtadienis – geriausia proga aptarti idėjas, kurios augins Lietuvą ateityje. Vyriausybės rūmuose diskusijoje „Dabartis. Ateitis“ buvo aptartos iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ idėjos bei ateities lūkesčiai ekonomikos, švietimo, vidaus reikalų srityse. Diskusijoje dalyvavo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė bei finansų ministras Vilius Šapoka. Delfi.lt vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, 15min.lt vyr. redaktorius Raimundas Celencevičius, LRT žurnalistas V.Savukynas.

Susirinkusieji Vyriausybės kino salėje turėjo galimybę pirmieji išvysti naują Rimo Bružo filmą „Istorijos perimetrai. Vasario 16-osios Lietuva“. Smalsuoliai rinkosi į ekskursijas bei išbandė jėgas „protmūšyje“ apie Vyriausybės istoriją. Visą dieną „Piliečių ministerijos“ erdvėje vyko užsiėmimai vaikams. Šventę vainikavo vokalinės džiazo studijos „Kivi“ ir modernaus šokio kolektyvo „Gama“ pasirodymai.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė savo gimtadienį švenčia lapkričio 11 dieną. Tądien 1918 metais Augustinas Voldemaras sudarė pirmąją nepriklausomos Lietuvos Vyriausybę, o Vilniuje pirmą kartą buvo iškelta Lietuvos trispalvė vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius