Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16

Istoriniame Trakų Vokės dvare – dovanų lietus negalią turintiems vaikams

Savaitgalį netoli Vilniaus centro esančiame istoriniame Trakų Vokės dvare ūžė neeilinė šventė. Renginys, simboliniu pavadinimu „Švęskime pavasarį kartu 2016“, buvo skirtas ypatingam tikslui – padėti negalią turintiems vaikams integruotis į kultūrinį ir visuomeninį gyvenimą, o tuo pačiu tiesiog pabūti kartu, susidraugauti ir išvažiuoti su pačiais geriausiais įspūdžiais.
Renginys Trakų Vokės dvare
Renginys Trakų Vokės dvare / Vaidos Strolienės nuotr.

Renginį organizavusi Asociacija „Trakų Vokės bendruomenė“ pasistengė, kad tų įspūdžių užtektų daugybei mėnesių į priekį: ir tėvams, ir neįgaliems vaikams.

Trečius metus gyvuojanti „Spina Bifida ir Hidrocefalija“ asociacija vienija kelias dešimtis šeimų, kurios augina įgimtą nugaros smegenų vystymosi ydą turinčius vaikus. Dauguma jų juda tik neįgaliųjų vežimėliais, gyvena toli nuo sostinės, o tai reiškia, kad kultūriniai renginiai kartais jiems sunkiai pasiekiami. Suprasdamos tai „Spina Bifida ir Hidrocefalija“ asociacijos vadovė Rūta Udraitė-Mikalauskienė ir Asociacijos „Trakų Vokės bendruomenė“ pirmininkė Vaida Strolienė šiemet sumanė surengti ypatingą šventę, kuri būtų prasminga ir įdomi tiek neįgaliems vaikams, tiek jų šeimų nariams.

Nuo ankstyvo ryto iš Marijampolės, Klaipėdos, Vilniaus ir kitų Lietuvos kampelių į nuostabaus grožio Trakų Vokės dvarą važiavo šeimos. Čia vaikų laukė vaišės ir pirmoji edukacinė programos dalis: kartu su keramike Vida Juškaite ir savanoriais vaikai kūrė darbelius iš molio, o iš spalvingų siūlų kartu su psichologe Giedre Skupiene suko įspūdingas mandalas – savotiškus pasaulio paveikslus, kurie padeda atsipalaiduoti ir atskleidžia vidines žmogaus nuotaikas, būsenas.

Nuo pietų Trakų Vokės dvare buvo laukiami visi norintys linksmintis kartu su neįgaliaisiais. Nuostabų koncertą visiems susirinkusiems padovanojo grafikė ir dainininkė Edita Suchockytė, kartu su saksofoninku Juozu Kuraičiu bei pianistu Daumantu Slipkumi. Gyvos muzikos garsai sužavėjo visus susirinkusiuosius, o ypatingai – neįgalius vaikus, kurie dar prieš koncertą neslėpė, jog muzika jiems – vienas didžiausių gyvenimo malonumų.

Iškart po koncerto visi dvaro svečiai buvo pakviesti į kitą salę, kurioje jų laukė Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ dovana – filmas visai šeimai „Berniukas ir pasaulis“ – žaismingas, labai spalvingas ir prasmingas animacijos šedevras, kuris šiemet buvo nominuotas „Oskarui“ kaip geriausias animacinis filmas. Tie, kurie šį filmą jau buvo matę, buvo pakviesti į ekskursiją po nuostabaus grožio dvarą.

Renginį vainikavo įspūdingas mokslinių eksperimentų šou, kurį renginio „Švęskime pavasarį kartu 2016“ dalyviams atvežė „www.tortadienis.lt“. Visi susidomėję stebėjo įvairiausius cheminius bandymus, sužinojo kaip mus veikia gravitacija, kas yra oras, kokios yra dujų savybės, kaip mus apgauna saulės spinduliai ir daug kitų įdomių dalykų.

Visą dieną praleidę kartu į namus dalyviai išvyko puikiai nusiteikę. Neįgalūs vaikai prisipažino, kad ši šventė labai praskaidrino jų kasdienybę. Juk kultūrinis gyvenimas daugeliui jų – sunkiai pasiekiamas. O be to, labai svarbu, kad ši šventė neįgaliesiems padėjo susirasti naujų draugų. Atsisveikindami „Spina Bifida ir Hidrocefalija“ asociacijos nariai vienas kitam linkėjo, kad toks smagus susitikimas taptų tradicinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius