-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 10

Išvados dėl apkaltų L.Karaliui ir A.Sacharukui – trečiadienį

Apkaltų Krikščionių partijos frakcijos nariams Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui prielaidas nagrinėjančios komisijos pirmadienį baigia rengti išvadų tekstus. Tačiau apsispręsti, ar pasisakys, jog minėtus parlamentarus reikia šalinti iš Seimo, ketina trečiadienį.
Aleksandras Sacharukas
Aleksandras Sacharukas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Komisijų pirmininkas konservatorius-krikdemas Kęstutis Masiulis sakė, jog antradienio ryte komisijų išvadų tekstai bus pateikti L.Karaliui ir A.Sacharukui. Tačiau svarbiausios išvados – ar komisijų nuomone, jie nusipelnė apkaltos, – politikai taip pat dar nesužinos. Jie gaus tekstus, kuriuose bus įrašytos abi alternatyvos: ar komisija pritaria apkaltoms, ar ne. Gavę dokumentus, kurie apima maždaug po 40 lapų, „krikščionys“ galės pareikšti savo pastabas.

„Dėl politinio korektiškumo nusprendėme šiandien dar nebalsuoti dėl išvadų, dėl paties paskutinio punkto, kuriame ir yra išvados suformuluotos: (ne) pritarta“, – sakė K.Masiulis.

Dėl komisijų parengtų išvadų dar turės balsuoti visas parlamentas. Jeigu komisijos siūlys tęsti apkaltų procesus, ir tai parems ne mažiau nei 71 parlamentaras, bus kreipiamasi į Konstitucinį Teismą. Šis spręs, ar parlamentarų nusižengimai verti jų pašalinimo iš Seimo. Jei bus priimtas toks verdiktas, dėl apkaltų vėl balsuos Seimas. Nutarimas dėl Seimo nario mandato panaikinimo laikomas priimtu, jei už jį balsavo ne mažiau kaip trys penktadaliai visų Seimo narių arba 85 parlamentarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius