-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 05

Išvežta ežero pakrantę darkiusi statinė

Molėtų rajone, Suginčių seniūnijoje, nebeliko Balčio ežero pakrantės darkiusio keisto statinio, kurį vietiniai gyventojai vadino „statine-pirtimi“.
Išvežta ežero pakrantę darkiusi statinė.
Išvežta ežero pakrantę darkiusi statinė. / Aplinkos ministerijos nuotr.
Temos: 2 Pirtis Molėtai

Prieš kelias savaites žiniasklaidoje buvo skelbiama, jog trijų metrų skersmens ir šešių metrų ilgio statinė stovėjo už dvidešimties metrų nuo ežero kranto. Vienoje statinio pusėje buvo įrengtos geležinės durys, kitoje – užvirinta, langą atstojanti anga. Ant statinės buvo įrengtas metalinis kaminas, apačioje žiojėjo vamzdis nuotėkoms išbėgti, viduje matėsi lentyna, praneša Aplinkos ministerija.

Žiniasklaidoje taip pat skelbta, jog minėtas statinys gali priklausyti Utenos apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktoriui, Utenos rajono savivaldybės tarybos nariui Jonui Spietiniui. Pastarasis žurnalistams tvirtino, kad statinės savininkai – jo giminaičiai.

Pernai statinę aptikę Labanoro regioninio parko inspektoriai kelis kartus kreipėsi į J.Spietinį, prašydami pašalinti ją iš ežero pakrantės, tačiau ji liko stovėti.

Po publikacijų žiniasklaidoje aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas nurodė išsiaiškinti susidariusią situaciją ir imtis priemonių, kad statinys būtų pašalintas iš ežero pakrantės.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos specialistus pasiekė informacija, kad statinė jau išvežta. Inspekcijos atstovų žiniomis, tuo pasirūpino J.Spietinis.

“Nelegalių statinių savininkus norėčiau paraginti sekti šiuo pavyzdžiu. Primenu, jog kova su nelegaliomis statybomis – viena iš prioritetinių Aplinkos ministerijos veiklos sričių. Niekam nebus taikomos išlygos ar išimtys. Nesvarbu, kas bebūtų nelegalaus statinio savininkas: turtingas verslininkas, pareigūnas ar valstybės tarnautojas”, – tvirtina G.Kazlauskas.

Šiuo metu statinės atsiradimo ant Balčio kranto aplinkybes tiria bei jos savininką nustatinėja Utenos apskrities viršininko Egidijaus Puodžiuko įsakymu sudaryta komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius