-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 02

Įtariama, kad Linas Karalius mylimajai Gintarei Gurevičiūtei stilingą automobilį nuomoja už mokesčių mokėtojų pinigus

Prokurorai įtaria, kad mokesčių mokėtojai finansavo į skandalus įklimpusio Seimo nario Lino Karaliaus mylimosios Gintarės Gurevičiūtės keliones nauju automobiliu.
Linas Karalius
Akimirka iš „Auksinių svogūnų apdovanojimų“ ceremonijos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija iš Vilniaus apygardos prokuratūros gavo medžiagą, kad L.Karaliaus už biudžeto lėšas nuomojamas automobilis galėjo būti naudojamas ne pagal paskirtį.

Seimo narių automobilių nuomos sutartis nagrinėjantys prokurorai tokią išvadą padarė remdamiesi G.Gurevičiūtės pasakojimais žiniasklaidai, taip pat prie nuomos sutarties pridėtu „p. Gintarei“ adresuotu „Krasta Auto“ komerciniu pasiūlymu rinktis ją sudominusį „Mini Cooper“.

Pozuodama prie šio automobilio pernai G.Gurevičiūtė viešai aiškino „Mini Cooper“ pasirinkusi todėl, kad šis modelis atitiko visus jos reikalavimus.

„Man, kaip estetei, labai svarbi išorė, o šis automobiliukas yra be galo stilingas ir labai gražus, jo techniniai duomenys – taip pat superiniai“, – už mokesčių mokėtojų pinigus išsinuomotą automobilį liaupsino parlamentaro gyvenimo draugė.

Tiesa, mergina įžvelgė ir trūkumų: „Vienintelis minusas – norėjau su automatine pavarų dėže, o gavau su mechanine. Bet juk tikri vairuotojai tokias ir renkasi. Todėl išmokau ja naudotis ir sėkmingai vairuoju.“

Negana to, G.Gurevičiūtė pasakojo mėgstanti greitį, todėl su „Mini Cooper“ esą jau spėjusi pasiekti ir 200 kilometrų per valandą.

Mergina taip pat neslėpė, kad „jos miniukas“ per mėnesį nuriedėjo jau 1 000 kilometrų: „Tiesa, ne visus juos įveikiau pati. Kai tenka važiuoti didesnį atstumą, prie vairo sėda Linas, o dar dažniau važiuojame Lino automobiliu „Toyota Prius“.Su „Mini Cooper“ G.Gurevičiūtė prisipažino jau spėjusi pasiekti ir 200 kilometrų per valandą greitį.

Savo vairavimo įpročius viešai atskleidusi G.Gurevičiūtė pabrėžė, jog automobilį įsigijo pati: „Jo man niekas nenupirko ir nepadovanojo.“

Bet prokurorai atskleidė, kad Seimo nario gyvenimo draugės liaupsinamas automobilis – ne jos nuosavybė. „Mini Cooper“ už parlamentinei veiklai skirtas lėšas nuomojasi L.Karalius.

Šios mašinos savininku, jeigu iki tol nebus išmestas iš Seimo, L.Karalius galėtų tapti jau 2011 metų kovą.

Parlamentaro ir banko sudarytoje sutartyje numatyta, kad 63 tūkstančių litų vertės automobilį L.Karalius po dvejų metų gali atpirkti už likutinę vertę – bemaž 6 tūkst. litų.

Tuo tarpu politikas aiškino, kad G.Gurevičiūtės kalbų nereikėtų vertinti rimtai, o tuo automobiliu važinėjantis jis pats.

Kaip matyti iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimo ataskaitų, pernai L.Karaliaus ar jo mylimosios vairuojamų automobilių nuoma bei eksploatacija mokesčių mokėtojams atsiėjo bemaž 40 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius