-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 09

Įtariama, kad Panevėžio gydytojai trūkusio apendicito nepastebėjo pusantros paros

Į Panevėžio ligoninę dėl pilvo skausmų patekusios moters artimieji kaltina vietos medikus aplaidumu. Pradžioje diagnozuotą divertikulitą po skausmų kupinos pusantros paros pakeitė skubi trūkusio apendicito operacija. Šeima taip pat stebisi, kodėl dar kartą į ligoninę greitosios medicinos pagalbos automobiliu atvykusiai moteriai pakartotinė echoskopija buvo padaryta tik po 12 valandų.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Eglei (vardas pakeistas. – red.) ir jos šeimai pastarosios dienos buvo nelengvos. Penktadienį suskaudus pilvą, moteris kartu su vyru nuvyko į Respublikinę Panevėžio ligoninę. Priimamajame jai buvo daromi įvairūs tyrimai, iš viso apžiūra esą truko kiek daugiau nei 5 valandas.

Teigiama, kad tada daktarai diagnozavo divertikulitą. Medikai esą siūlė atsigulti į ligoninę, tačiau šeimai atsisakius specialistai išrašė vaistų.

„Siūlė gultis. Paklausėm, ar labai svarbus tas gulėjimas. Atsakė, kad jeigu bus blogai, tai atvažiuokite“, – 15min kalbėjo vyriškis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Priėmimo skyrius. Asociatyvi nuotrauka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Priėmimo skyrius. Asociatyvi nuotrauka

Suleidus nuskausminamuosius, pasakoja Eglės vyras, situacija kiek pagerėjo. Tačiau šeštadienio ankstyvą rytą vėl prasidėjo dideli pilvo skausmai, teko kviesti greitąją pagalbą.

Šie dar kartą išvežė moterį į priėmimo skyrių. Anot pašnekovo, tada Eglė buvo paguldyta Endokrinologijos skyriuje. Esą kitur vietų nėra.

Vyras pažymi, kad maždaug nuo 3 valandos ryto iki pavakarės didelį skausmą išgyvenanti moteris deramo medikų rūpesčio nesulaukė.

„Atvežė į ligoninę ir pragulėjo iki 16 ar 17 val. Matyti, leido vaistus nuo tos pirminės ligos. Vėliau, apie 18 vakaro, skubiai vežė iš naujo echoskopuoti ir pamatė, kad apendicitas trūkęs. Iki šiol aš negaliu išsiaiškinti, kada jis trūko. Man informacijos niekas nesuteikė“, – kalbėjo moters vyras.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Panevėžyje

Jo teigimu, medikai Eglę apžiūrėti iš naujo sugalvojo tik tada, kai vyras parodė savo nepasitenkinimą.

„Ai, davėm vaistus pagal seną diagnozę ir gerai. Niekas nežiūrėjo pakartotinai ir paskui susigriebė, kad žmogus tai su skausmu, kažką reikia daryti, temperatūra kyla. Juk atvežė iš naujo, tai skubos tvarka turi būti aiškinamasi, kas nutiko. Žmogus gi atvažiavo. Atvažiavo, nes paeiti nebegali. Lengviausia yra paguldyti į ligoninę ir nieko nedaryti“, – teigė jis.

Pasak vyro, moteris šiuo metu jaučiasi kiek geriau, nors temperatūros dar turi. Jo teigimu, šeima ketina aiškintis iki galo, kodėl su Egle buvo pasiilgta netinkamai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lašelinė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lašelinė

15min paprašė Panevėžio ligoninės komentaro. Pasak įstaigos viešųjų ryšių atstovo Vytauto Riaubiškio, aplinkybių detaliai komentuoti administracija negali dėl duomenų apsaugos.

„Apgailestaujame, tačiau ūmaus apendicito simptomatika kartais būna apgaulinga, o diagnozė – pavėluota (medicinos praktikoje tai nutinka 10 proc. vyrams, moterims – dar daugiau). Matyt, šis atvejis – vienas iš tų retai pasitaikančių“, – teigė jis.

„Apie moters sveikatą, jos gydymą, deja, nieko negaliu jums komentuoti, nes, norėdamas tai daryti, turiu turėti jos raštišką sutikimą, leidžiantį viešai skelbti ar komentuoti su šio asmens sveikata bei gydymu susijusią informaciją (asmens duomenų apsaugos įstatymo nuostata)“, – pridėjo ligoninės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius