Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 27

Įtariamas salmoneliozės protrūkis Vilniaus lopšelyje-darželyje

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl salmoneliozės protrūkio laikinai sustabdyta Vilniaus lopšelio-darželio „Geniukų kalvė“ maisto tvarkymo skyriaus veikla.
Darželis
Darželis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Skubus tyrimas pradėtas gavus informaciją iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro apie galimai epidemiologiškai susijusius septynių vaikų susirgimus. Šeši iš jų hospitalizuoti nustačius salmoneliozę (salmonella enteritidis), vienas gydomas ambulatoriškai dėl virusinės žarnyno infekcijos.
 
Patikrinimą atlikusių Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių teigimu, esminių teisės aktų pažeidimų, galinčių nulemti maisto saugą, nenustatyta, tačiau patiekalai buvo gaminami ne pagal vaikų maitinimo valgiaraštį, suderintą su Vilniaus visuomenės sveikatos centru, netinkamai šalintos maisto atliekos.
 
Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai paėmė mikrobiologiškai ištirti laboratorijoje plovinių mėginius nuo darbinių paviršių, gamybos inventoriaus, virėjų rankų, kiaušinių ir viščiukų broilerių šlaunelių.
 
Kol vyksta tyrimas, skyriaus veikla laikinai sustabdyta, personalui nurodyta nedelsiant išplauti ir dezinfekuoti maisto tvarkymo patalpas ir inventorių. Vaikai bus maitinami atvežtiniu maistu iš kitos maitinimo įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius