-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 02

Įtariamojo šnipinėjimu Baltarusijai motina J.Lipskaja: „Jis net į Baltarusiją nevažiuodavo“

Įtariamasis šnipinėjimu Baltarusijai yra valstybės įmonės „ Oro navigacija“ buvęs elektromechanikas Romualdas Lipskis, jis buvo sekamas net 3 metus, rašo delfi.lt.
Sekimas
Sekimas / 123rf.com nuotr.
Tai portalui patvirtino beveik metus Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime kalinčio 56 metų R.Lipskio motina Jevgenija Lipskaja. 80 metų moteris teigia niekaip negalinti patikėti, kad iš pažiūros ramaus būdo sūnus galėjo bendradarbiauti su Baltarusijos specialiosiomis tarnybomis ir nutekinti svarbią informaciją apie strateginius Lietuvos objektus.

„Sužinojome, kad sūnų sekė trejus metus. Bet jis net į Baltarusiją nevažiuodavo – ten gal dešimt metų nėra buvęs, tik pernai visi kartu nuvažiavome sutvarkyti senelių kapų. Su sūnumi ten buvome dvi dienas“, – portalui sakė J.Lipskaja.

Sužinojome, kad sūnų sekė trejus metus. Bet jis net į Baltarusiją nevažiuodavo – ten gal dešimt metų nėra buvęs, tik pernai visi kartu nuvažiavome sutvarkyti senelių kapų. Su sūnumi ten buvome dvi dienas, – portalui sakė J.Lipskaja.

R.Lipskio sūnus tvirtino, jog pareigūnai, atlikę kratą, iš šeimos buto paėmė fotoaparatus, kompiuterius, tačiau jus esą netrukus grąžino „nieko neradę“.

Tiek sūnus, tiek jo sutuoktinė teigė negalintys patikėti kaltinimais R.Lipskiui.

Lietuvos generalinė prokuratūra ir Valstybės saugumo departamentas lapkričio 10 dieną pranešė, kad Lietuvos piliečiui pateikti kaltinimai dėl šnipinėjimo Baltarusijos naudai, jo byla perduota teismui. Tyrimas iki šiol vykdomas dar vieno įtariamo šnipo atžvilgiu, jis taip pat yra suimtas.

Lietuvos pilietis R.Lipskis „kaltinamas šnipinėjęs prieš Lietuvos Respubliką vykdydamas Baltarusijos specialiųjų tarnybų užduotis“, žurnalistams yra sakęs generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis. Teismas yra skyręs kardomąjį suėmimą iki sausio pabaigos.

Valstybės įmonėje „Oro navigacija“ dirbęs įtariamasis savo kabinete esą slapta fotografavo ten buvusius dokumentus bei kitus objektus ir juos perdavė Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybai. Įtariama, kad Baltarusijai rinkta ir perduota informacija apie Lietuvos kariuomenę, jos dalinius, strateginę reikšmę Lietuvos nacionaliniam saugumui turinčias valstybės įmones, jų veiklą, objektus bei įrenginius jose.

Pareigūnų teigimu, tikėtina, kad Baltarusija gauta informacija dalijosi ir su Rusija.

Įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius