-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 27

Įtemptas biudžetas palaimintas

Klaipėdos taryba ketvirtadienį palaimino įtemptu pramintą šiųmetinį biudžetą. Beje, jis susilaukė dar vieno epiteto – skurdo biudžetas.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kai kurių politikų teigimu, jis yra subalansuotas teoriškai, bet ne praktiškai, taip pat planuojamos pajamos esą yra nerealios.

Nors didysis metų planas sulaukė kritikos, nepaisant to politikai jį palaimino. „Už“ balsavo 17 tarybos narių, „prieš“ – 10, susilaikė – 1.

Nors didysis metų planas sulaukė kritikos, nepaisant to politikai jį palaimino. „Už“ balsavo 17 tarybos narių, „prieš“ – 10, susilaikė – 1.

Šiemet Klaipėda turės išgyventi su 395 mln. Lt biudžetu. Greičiausiai po kelių mėnesių biudžetą teks svarstyti iš naujo, nes neatmetama galimybė, jog jį reikės dar mažinti.

Dėl pinigų stygiaus šiemet biudžetinių įstaigų darbuotojams darbo užmokesčio fondas bus mažinamas 10 proc. Pinigų trūksta ir kiemų tvarkymui bei miesto apšvietimui. Kiemai iki šiol buvo švarinami 5 kartus per savaitę, tačiau šiemet gali likti tik vienas kartas. Trumpinamas ir miesto apšvietimo laikas.

Nemenka našta užguls ir moksleivių bei darželinukų tėvus. Nuo rugsėjo į darželius vaikus vedantiems tėvams teks mokėti ne tik už maistą, bet ir už jo gaminimą. Bendrojo lavinimo įstaigose mokestis už pailgintas dienos grupes pradinukams gali didėti net du ar tris kartus. Bus apmokestinamas ir vaikų lankymasis sporto mokyklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius