-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 06

Įvairių sričių specialistai aiškinasi, ar R.Malinauskas tinkamai įvykdė teismo sprendimą

Aplinkosaugininkai toliau aiškinasi ar Druskininkų meras Ričardas Malinauskas įvykdė teismo nutartį nugriauti dalį sodybos nelegalios tvoros ir ar nepažeidė įstatymų, dviejose vietose Ratnyčios upelį užvertęs akmenimis. Kurorto meras tai vadina politiniu šou.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Aplinkosaugininkai, geodezininkai ir žemės tarnybos specialistai nustatinėja Ratnyčios upelio kranto liniją prie Druskininkų mero R.Malinausko sodybos. Prieš savaitę aplinkosaugininkai užfiksavo, kad dalis upelio užversta akmenimis, ketvirtadienį situacija dar labiau pasikeitusi. Ant akmenų pripilta skaldos.

Pasak aplinkosaugininkų, įvertinti ar teisingai įvykdytas teismo sprendimas – nugriauti dalį nelegalios tvoros, paliekant laisvą 5 metrų priėjimą prie vandens, nėra paprasta.

„Dabar negaliu pasakyti ar teismo sprendimas įvykdytas teisingai. Reikia sulaukti matavimų išvadų“, – kalbėjo Sigitas Kvarciejus, Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Druskininkų agentūros vedėjas

Tuo metu Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Administravimo ir teisės skyriaus vedėja Irma Jestremskienė teigė, kad situacija dabar pasikeitusi: jau nesimato buvusio upės kranto linijos. „Nes pirmą kartą kranto linija matėsi. Ir matėsi aiškiai, kad už kranto linijos supilti akmenys. Dabar jau užpylus skaldele matosi ištisas krantas“, – sakė I.Jestremskienė.

Druskininkų meras R.Malinauskas ir toliau tikina, kad jis tik tvirtina upelio krantą, pažeistą erozijos, o leidimų tam esą nereikia: „Esu įsitikinęs, kad ten jokių pažeidimų nėra. Visi su kuo aš esu kalbėjęs –aplinkosaugininkai, kiti specialistai ir taip toliau – pasako vieną paprastą sakinį: jeigu tai nebūtų Malinauskas, nebūtų net kalbos nei apie skandalą, nei apie padarytus pažeidimus, problemas, nes viskas padaryta teisingai.“

Druskininkų meras sako teismo sprendimą – nugriauti tvorą sodyboje, – įvykdęs. Tačiau Kauno apygardos prokurorai taip pat siekia, kad būtų panaikintas ir kai kurių pastatų statybų leidimas, kurį išdavė mero vadovaujama savivaldybės administracija.

„Tie patys žmonės parašo, inicijuoja tyrimus, tie patys žmonės jau ketverius metus duoda komandas, sugalvoja scenarijus ir rengia politinius šou. Jie visi iš Generalinės prokuratūros. Dėl konkrečių pavardžių, manau, artimoj ateityje jos bus, kaip ir dokumentai“, – kalbėjo Druskininkų meras.

Pažeidimais domisi ne tik aplinkosaugininkai ir prokurorai, bet ir Seimo Antikorupcijos komisija. Aplinkosaugininkai savo išvadas, ar įvykdytas teismo sprendimas, žada pateikti po 20 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius