-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 17

Izraelio ambasadorius: žydų bendruomenei svarbiausia yra vienybė

Bet kuriai bendruomenei svarbiausia yra vienybė, sako Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas, artėjant Lietuvos žydų bendruomenės pirmininko rinkimams.
Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas
Izraelio ambasadorius Amiras Maimonas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Temos: 2 Žydai Izraelis

„Bet kuriai bendruomenei svarbiausia yra vienybė. Žydų bendruomenė Lietuvoje nėra gausi. Tikiu, kad jos nariai sugebės išspręsti visus nesutarimus, kad galėtų kartu imtis svarbiausių darbų“, – interviu „Lietuvos žinioms“ sakė diplomatas, paklaustas apie rinkimus žydų bendruomenėje.

Vilniaus žydų bendruomenės valdybos narys Simonas Gurevičius prieš porą savaičių pasirašė peticiją dėl naujos Lietuvos žydų bendruomenės pirmininko rinkimų tvarkos. Peticijoje reikalaujama, kad būtų palikta anksčiau taikyta rinkimų tvarka. Dokumente rašoma, kad likus mėnesiui iki žydų bendruomenės vadovo rinkimų pakeitus jų tvarką buvo sumažinta regioninių žydų galia.

S.Gurevičius teigė ir pats ketinantis dalyvauti vėliau gegužę vyksiančiuose rinkimuose. Bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky kol kas nepatvirtina, ar sieks antros kadencijos.

Ambasadorius A.Maimonas taip pat sakė, kad Lietuva ir Izraelis galėtų sėkmingiau bendradarbiauti išsaugant žydų paveldą.

„Žydai daug prisidėjo kuriant Lietuvos valstybę, dalyvavo nepriklausomybės kovose, kartu kūrė Lietuvos ekonomiką. Deja, šiandien keliaudami po Lietuvą vargiai rasite šios kadaise klestėjusios bendruomenės pėdsakus“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius