Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 12

Izraelio prezidentas susitikime su lietuvių ambasadore gyrė šalių ryšius, priminė istoriją

Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas ketvirtadienį susitikime su naująja Lietuvos ambasadore Lina Antanavičiene džiaugėsi gerais dvišaliais santykiais ir prisiminė istoriją.
Lina Antanavičienė ir Reuvenas Rivlinas
Lina Antanavičienė ir Reuvenas Rivlinas / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Izraelio vadovas dalijosi prisiminimais iš 2003 metų vizito Lietuvoje, kai čia viešėjo kaip Izraelio parlamento pirmininkas.

„Niekada nepamiršiu, kaip kalbėjausi su jūsų šalies vaikais. Man padarė didelį įspūdį, kaip jūs šviečiate ir mokote apie tai, kas nutiko per Holokaustą“, – savo rezidencijoje Jeruzalėje sakė R.Rivlinas.

„Tai labai svarbu kovojant su antisemitizmu ir prisimenant, kas nutiko per žmonijos istoriją“, – teigė jis.

Susitikimo vaizdo įrašą feisbuke transliavo Izraelio ambasada Lietuvoje.

Pasak prezidento, gerai žinant praeitį galima imtis žingsnių, kad tokie įvykiai kaip Holokaustas nepasikartotų.

Per Vokietijos okupaciją 1941–1944 metais naciai, dažnai padedami lietuvių kolaborantų, išžudė per 90 proc. iš daugiau kaip 200 tūkst. Lietuvos žydų.

Izraelio vadovas Lietuvos ambasadorę priėmė pažymint jos darbo pradžią. L.Antanavičienė įteikė R.Rivlinui skiriamuosius raštus.

„Vertiname santykius tarp jūsų šalies ir mūsų šalies. Tai yra labai glaudūs santykiai ir ryšiai“, – kalbėjo prezidentas.

Jis dėkojo Lietuvai už paramą Europos Sąjungoje, NATO, Jungtinėse Tautose ir paragino ambasadorę jaustis Izraelyje kaip namuose.

„Tikimės išplėsti mūsų bendradarbiavimą. Esu įsitikinęs, kad esate diplomatijos veteranė ir padarysite daugiau, kad išplėstume mūsų turimus santykius“, – sakė R.Rivlinas.

L.Antanavičienė sakė, kad sieks sustiprinti Lietuvoje ir Izraelio ekonominius ryšius, o ši šalis yra „ypatinga vieta dirbti Lietuvos ambasadoriui“.

„Padarysiu. ką galiu geriausio. Dirbsiu ne tik tam, kad sustiprintume politinį bendradarbiavimą, bet taip pat ir ekonominį bendradarbiavimą, kuris irgi yra labai svarbus“, – teigė ambasadorė.

„Pasakysiu jums nuoširdžiai. Kai gavau skiriamuosius raštus iš savo prezidento, jis sakė „Lina, tu dirbsi sunkiai, bet tu turi padvigubinti mūsų eksporto apimtis“. Taigi jis pasakė, kad negrįšiu atgal, kol to nepasieksiu“, – juokėsi diplomatė.

Ji priminė apie Lietuvos prezidento kvietimą R.Rivlinui kitąmet apsilankyti Lietuvoje.

L.Antanavičienė iki šiol buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja ekonomikos ir socialinės politikos klausimais, dirbo ambasadore Kinijoje, ėjo vadovaujančias pareigas įvairiuose Užsienio reikalų ministerijos departamentuose ir skyriuose, buvo patarėja Lietuvos ambasadoje Norvegijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius