-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 27

Įžūli vagystė iš kavinės „Chačapuri“ atskleidė: Vilniaus vaizdo stebėjimo kameros – aklos

Ketvirtadienio naktį Vilniaus senamiestyje buvo įvykdyta ypač įžūli vagystė – per pusantros valandos vagys nupjaustė grandines ir išsigabeno 21 lauko kavinės kėdę ir 4 stalus. Kavinės „Chačapuri“ vadovui dabar belieka grąžyti rankas, nes vaizdo stebėjimo kamera, turėjusi užfiksuoti vagių automobilį, neveikė. Pasirodo, tokių kamerų Vilniaus mieste – dauguma.
Iš kavinės, pavadinimu „Chačapuri“ pavogti lauko baldai
Iš kavinės, pavadinimu „Chačapuri“, pavogti lauko baldai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vagys lauko baldus susirinko K.Sirvydo skvere, esančiame Pilies gatvėje.

„Jie dirbo pusantros valandos. Pradėjo 1 val. 30 min. – pjaustė grandines, kuriomis pritvirtinti baldai, ruošė kėdes išnešimui. Nors naktis buvo šalta, bet žmonių gatvėje buvo. Ir per tiek laiko neatsirado nė vieno, kuris tai pastebėtų“, – 15min.lt piktinosi kavinę „Chačapuri“ valdančios bendrovės vadovas Davitas Vekua.

Jis spėjo, kad jo baldus vagys išsigabeno automobiliu.

Visą vagių triūsą užfiksavo kavinės vaizdo stebėjimo kamera, tačiau iki tos vietos, kur greičiausiai stovėjo automobilis, kameros akis netraukė.

VIDEO: Apsaugos vaizdo kamera nufilmavo vagis, pavogusius baldus iš restorano

Tą plotą – automobilių stovėjimo aikštelę prie Lenkijos ambasados ir restorano „Marche de Provence“ turėjo užfiksuoti dvi savivaldybės įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, tačiau paaiškėjo, kad jos neveikia.

Tyrėjas mums paaiškino, jog baigėsi šių vaizdo stebėjimo kamerų eksploatacijos laikas.

„Tyrėjas mums paaiškino, jog baigėsi šių vaizdo stebėjimo kamerų eksploatacijos laikas“, – pridūrė pašnekovas.

Policijos pareigūnai vagis tikėjosi susekti pagal ant nepavogtų baldų paliktus pirštų atspaudus, tačiau atspaudų jie neaptiko.

D.Vekua sakė, jog jam pikta dėl to, kad pačiame senamiestyje, 100 metrų nuo prezidentūros, neužtikrinamas nei žmonių, nei verslininkų saugumas. Be to, neveikiant kameroms, daugiau dirbti tenka policijos pareigūnams.

Vilniuje veikia 15 vaizdo stebėjimo kamerų

Vilniaus apskrities VPK atstovė spaudai Julija Samorokovskaja 15min.lt teigė, kad šiuo metu sostinėje veikia tik 15 vaizdo stebėjimo kamerų.

„Vilniaus apskrities policijos įstaiga ne kartą raštu jau kreipėsi į miesto savivaldybę dėl panašių, su miesto vaizdo stebėjimo sistema susijusių problemų ir viešojo saugumo padėties“, – pabrėžė ji.

Daugiau kaip prieš dvejus metus mieste veikė net 95 vaizdo stebėjimo kameros.

15min nuotr./Klaipėdoje šiuo metu yra 57 vaizdo stebėjimo kameros.
15min nuotr./Vaizdo stebėjimo kamera.

Per tuos metus buvo užfiksuojama apie 1200–1300 įvairių pažeidimų. Pernai šis skaičius smuktelėjo iki 600 užfiksuotų pažeidimų.

Savivaldybė žada, kad viskas bus kitaip

Vilniaus miesto savivaldybė 15min.lt informavo, kad prieš mėnesį vicemeras Gintautas Paluckas buvo susitikęs su Vilniaus apskrities VPK vadovu Kęstučiu Lančinsku ir kalbėjosi apie vaizdo stebėjimo kameras.

Savivaldybė vaizdo kamerų sistemos paslaugų sutarčių nepratęsė, o naujo konkurso nepaskelbė. Dvi sutartys yra pasibaigusios, trečioji baigsis vasario mėnesį.

Savivaldybė vaizdo kamerų sistemos paslaugų sutarčių nepratęsė, o naujo konkurso nepaskelbė.

Netrukus savivaldybė ketina skelbti viešųjų pirkimų konkursą ir tartis su policija, kur įrengti vaizdo stebėjimo kameras. Ketinama įdiegti specialią programinę įrangą, kuri atpažintų vogtus automobilius ir ieškomus asmenis.

Skaičiuojama, kad vaizdo stebėjimo kamerų įrengimas mieste kainuos apie 2 mln. Eur per 7 metus. Plėtros etapai bus numatyti ruošiant kitų metų biudžeto projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius