Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 10

J.Bernatonio padėjėju tapęs Z.Vaigauskas: „Jis galvoja, kad aš namuos per daug neužsisėdėčiau“

Buvęs Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas turi naują darbą. Jis tapo Seimo nario „socdarbiečio“ Juozo Bernatonio padėjėju. Z.Vaigauskas 15min teigė, kad darbo pasiūlymų sulaukė ir iš kitų partijų narių, tačiau pasirinko seną bičiulį.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

67-erių metų Z.Vaigauskas visuomenėje vis dar prisimenamas kaip ilgametis VRK vadovas.

Nuo 1994 iki 2017 metų rinkimų organizavimui, balsų skaičiavimui ir kampanijų bei kandidatų sąžiningumo priežiūrai vadovavęs Seimo nario padėjėjas pripažino, kad pradėti naują karjeros etapą buvo keistoka.

„Man siūlė dirbti ne vienas žmogus, ne viena partija. Bet nusprendžiau priimti J.Bernatonio pasiūlymą, nes mes seni pažįstami esame, dirbę kartu“, – savo sprendimą aiškino jis.

Paklaustas, kokiais klausimais padeda J.Bernatoniui, Z.Vaigauskas sakė, kad klausimų spektras platus – nuo įstatymų leidybos iki politinės strategijos patarimų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Juozas Bernatonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Juozas Bernatonis

„Jis galvoja, kad aš namuos per daug neužsisėdėčiau“, – juokavo buvęs VRK vadovas, pasakodamas, kodėl J.Bernatoniui naudinga jo patirtis.

„Galbūt jam bus įdomūs ir rinkimų klausimai“, – svarstė Z.Vaigauskas.

Skilus partijai liko nežinioje

Buvęs VRK vadovas neatsakė, ar pats norėtų prisijungti prie Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, pastebėdamas, kad ilgi metai VRK darbe įvėlė į sudėtingą politinę poziciją.

VRK nariu Z.Vaigauskas tapo dar būdamas Lietuvos demokratinės darbo partijos (LDDP) atstovu. Tapęs pirmininku narystę jis sustabdė. Z.Vaigauskas nebuvo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) aktyvus narys, neturėjo aiškios pozicijos partijos skilimo metu.

„Mano narystė pagal įstatymą partijoje buvo sustabdyta, kai tapau komisijos pirmininku. Kai partija suskilo, tai buvo toks rūpestis – ir vienoje, ir kitoj pusėje turiu pažįstamų“, – pasakojo Z.Vaigauskas, pripažindamas, kad nėra apsisprendęs, kuri pusė jam patrauklesnė.

„Per 23 metus VRK aš nedalyvavau jokios partijos veikloje ir nežinau kaip man čia toliau viskas klostysis“, – kalbėjo jis.

„Savo laiku buvau aktyvus partinėje veikloje, bet tai buvo 1992 metai. Paskui 1993 metai prezidentūroje – irgi politinė veikla buvo“, – prisimindamas darbo su prezidentu Algirdu Mykolu Brazausku laikus pasakojo Z.Vaigauskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Zenonas Vaigauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Zenonas Vaigauskas

Paklaustas apie politines pažiūras, Z.Vaigauskas kalbėjo, kad pažiūros politinėje veikloje nebūtinai turi sutapti.

„Jis nesikiša, aš irgi nereguliuoju dėl politinių pažiūrų“, – dėstė naujasis J.Bernatonio padėjėjas, svarstydamas, kad net ir konservatorių ar socialdemokratų rinkėjai nesiskiria socialine ar ekonomine padėtimi ir juos atskiria tik požiūris į istoriją.

„Socdarbiečių“ padėjėjai – buvę Seimo nariai ir dainininkė

J.Bernatonio padėjėjų sąraše atsidūrė ir kitas Lietuvos politiniame gyvenime žinomas asmuo – Petras Papovas.

71-erių P.Papovas buvo komunistų partijos, Lietuvos demokratinės darbo partijos (LDDP) nariu, vėliau socialdemokratu ir Seime dirbo tris kadencijas – nuo 1992 iki 2004 metų.

Petras Papovas
Petras Papovas

„Socdarbiečių“ frakcijos Seime lyderio Andriaus Palionio padėjėju dirba vienas iš Naujosios Sąjungos kūrėjų, 2000-2004 ir 2012-2016 metų kadencijose Seimo nariu buvęs teisininkas Eduardas Šablinskas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eduardas Šablinskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eduardas Šablinskas

Gedimino Kirkilu padėjėju įsidarbino ilgametis Seimo kancleris Arvydas Kregždė. 76-erių metų A.Kregždė Seimo kanceliarijai vadovavo nuo 1994 iki 2006 metų.

Sauliaus Čirbos nuotr./Arvydas Kregždė
Sauliaus Čirbos nuotr./Arvydas Kregždė

Skandalingojo Seimo nario Artūro Skardžiaus padėjėja įdarbinta Evelina Basevičiūtė, kuri Lietuvos pop muzikos pasaulyje prieš kurį laiką buvo žinoma Evos slapyvardžiu.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Evelina Basevičiūtė-Eva ir Kristina Savickytė-Damanskienė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Evelina Basevičiūtė-Eva ir Kristina Savickytė-Damanskienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius