Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 06

J.Džiugelis atkirto abejojantiems jo kompetencija: politiniam cirkui daug išsilavinimo nereikia

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys Justas Džiugelis, įvardijamas kandidatu pakeisti iš posto stumiamą komiteto pirmininką Mykolą Majauską, atsikirto į opozicijos atstovų abejones, ar sugebėtų vadovauti komitetui neturėdamas aukštojo išsilavinimo.
Jusas Džiugelis
Jusas Džiugelis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Opozicija kritikuoja šio parlamentaro kandidatūrą, nes jis neturi aukštojo išsilavinimo.

„Čia žmogų su užsienyje įgytu aukštuoju ekonomikos ir finansų išsilavinimu Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininko poste planuoja pakeisti žmogus, kuris tik pabaigė vidurinę mokyklą.

Kartelė tikrai pašoks į viršų, ypač kai galvoji, kad dugnas – tai dangus“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė opozicinės Regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė.

J.Džiugelis jai taip pat atkirto „Facebook“.

„Opozicija susirūpino mano, kuklaus asmens, išsilavinimu, tai truputį faktų.

Mokyklą pradėjau ir pabaigiau namų mokyme. Pilnavertiškam išsilavinimui trukdė trys niekingi laipteliai ir neįgali švietimo sistema.

Netrukus po to studijavau finansus, gana sėkmingai. Gaudavau ir stipendiją už gerus mokymosi rezultatus. Visgi netikėtai pasikeitus šeiminėms aplinkybėms, studijas teko nutraukti.

Susirūpinusiems norėčiau priminti, kad nei Konstitucija, nei kiti teisės aktai neužkerta kelio Seimo nariui užimti vadovaujančią poziciją komitete. Manau, kad šioms pareigoms reikalingas gebėjimas įsiklausyti ir politinė patirtis, kurios, būdamas jau ne pirmą kadenciją Seime, turiu pakankamai.

Rūpestis, išsakytas tų, kurie nepamatuotai teikė pasiūlymų valstybės biudžetui už 2 mlrd. eurų, neatrodo nuoširdus. Daug išsilavinimo politiniam cirkui nereikia.

Na, o reiškiantiems rūpestį palinkėčiau baigti tokį gyvenimo universitetą, kokį esu pabaigęs pats“, – rašė J.Džiugelis.

„Nemanau, kad išsilavinimas gali turėti įtakos komiteto veiklai. Aš ne pirmą kadenciją esu Seimo narys. Manau, kad kartelė nebūtų nuleista, o kaip tik – užkelta. Būtų glaudžiau bendradarbiaujama su socialiniais partneriais, Vyriausybe, ko šiai dienai pasigendama“, – antradienį Seimo posėdyje pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius