Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 10

J.Liesio kandidatūra į Seimo vadovybę parlamentarams neįtiko

Pritrūkus balsų išrinkti liberalcentristą Joną Liesį Seimo vicepirmininku, Seimo opozicija prabilo, esą parlamente nebėra daugumos.
Seimo salė
Seimo salė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Liberalų ir centro sąjungos nariui Raimondui Šukiui tapus sveikatos apsaugos ministru, trečiadienį jis buvo atstatydintas iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų. Nauju parlamento vicepirmininku liberalcentristai pasiūlė savo frakcijos seniūną J.Liesį. Tačiau kandidatūrą palaikė tik 59 parlamentarai, 72 Seimo nariai buvo prieš. Vienas biuletenis rastas sugadintas.

Pristatydama J.Liesio kandidatūrą Seimo pirmininkė Irena Degutienė sakė, jog tai kompetentingas politikas, turintis administravimo darbo patirties, mat 1988–2008 metais dirbo Trakų rajono Rūdiškių vidurinės mokyklos direktoriumi. „Tai žmogus, turintis labai gerų savybių, mokantis ieškoti kompromisų“, – kalbėjo I.Degutienė ir akcentavo, jog gebėjimas derinti skirtingas nuomones yra labai svarbus dirbant Seimo vadovybėje. 

Tuo tarpu kai kuriems politikams, tarp jų socialdemokratui Algirdui Sysui, užkliuvo, kad J.Liesys turi mažai parlamentinio darbo patirties – Seime dirba pirmą kadenciją.

Po nesėkmingo balsavimo opozicijos nariai konstatavo: tai, kad valdantiesiems pritrūko balsų, reiškia, jog jie nebeturi daugumos. Konservatorių-krikdemų frakcijos seniūnas Jurgis Razma atšovė, jog taip galėjo nutikti dėl netobulo darbo organizavimo – Seimo posėdis užsitęsė iki tol, kol prasidėjo iškilmingas Vyriausybės posėdis, skirtas nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečiui paminėti. Seimo pirmininkė taip pat tvirtino, kad valdančioji koalicija yra stipri ir darbinga.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius