-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 26 /15:44

J.Narkevičiaus verslas: turistai – bute, dukra – Seimo viešbutyje, o pats – Trakuose

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, kurio dukra gyveno jam skirtame bute Seimo viešbutyje, turi butą Vilniaus senamiestyje. Tai rodo Registrų centro duomenys. Pats ministras gyvena Trakuose ir nemato nieko bloga, kad turėdamas butą sostinėje prašė būsto Seimo viešbutyje.
Ministras Jaroslavas Narkevičius
Ministras Jaroslavas Narkevičius / 15min nuotr.

Ministras kartu su žmona turi 67 kvadratinių metrų butą Vilniuje, Rūdninkų gatvėje. Butą, kaip rodo dokumentai, įsigijo 2014 metais.

15min jau rašė, kad ministrui buvo skirtas butas Seimo viešbutyje, tačiau jo kolegos sako nematę J.Narkevičiaus. Tame bute kartais gyveno jo dukra Karolina Narkevič, kultūros ministro patarėja. Po straipsnio ministras atsisakė buto. Jis pats gyvena Trakuose ir iš ten važinėja į darbą.

Dabar aiškėja, kad jis negalėjo gauti buto Seimo viešbutyje – jis turi butą prestižinėje vietoje, kurį nuomoja turistams. Butai Seimo viešbutyje skiriami tiems Seimo nariams, kurie neturi gyvenamosios vietos sostinėje ar netoli jos.

„Ką norim, tą ir darom“

J.Narkevičius antradienį Seime 15min patvirtino, kad su žmona turi butą sostinėje.

VIDEO: Apie butą Vilniuje paklaustas J.Narkevičius: „Ką norim, tą ir darom“

„Tai kas? Tai ką, čia negalima turėti? Turim“, – sakė jis.

Klausiamas, kodėl su sutuoktine turėdamas butą Vilniuje, prašė suteikti jam būstą Seimo viešbutyje, J.Narkevičius aiškino, esą tai – nieko neteisėto.

„O ką, neteisėta yra turėti viešbutyje? Aš mokėjau mokesčius. Jūs paskaitykite statutą – viskas yra leistina“, – tikino susisiekimo ministras.

Perklausus, kodėl negyveno turimame bute, J.Narkevičius atsakė: „Todėl, kad mūsų toks apsisprendimas“.

Seimo LLRA-KŠS frakcijos narys aiškino, kad su turimu butu Vilniuje šeima daro tai, ką nori. „Ką norim, tą ir darom. Čia mūsų teisė. Ir viešbučiu buvo naudojamasi teisėtai. Paskaitykite Seimo statutą“, – kartojo jis.

Kartu J.Narkevičius teigė nemanantis, kad elgėsi nesąžiningai. „Nemanau“, – pabrėžė jis.

Žmona: butą nuomojame

VTEK pateiktoje ministro deklaracijoje rašoma, kad jo sutuoktinė yra sudariusi nuomos sandorį, o sutartis galioja iki kitų metų sausio. Gautos pajamos – 9 tūkstančiai eurų.

„Taip, pagal teisės aktus. Aš deklaravau viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje“, – BNS antradienį sakė ministro žmona I.Narkevič.

Ministro žmona šiuo metu dirba Vilniaus rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyboje. Ji teigė, kad jos interesų deklaracija nėra vieša pagal teisės aktus.

Tuo metu J.Narkevičiaus deklaracijoje nurodyta, kad sutuoktinė šių metų sausio 1-ąją sudarė 9 tūkst. eurų vertės nuomos sandorį, galiojantį iki ateinančių metų sausio 1-osios.

Ministro deklaracijoje taip pat nurodyta, kad 2014 metų kovą jis sudarė beveik 105 tūkst. eurų vertės sandorį dėl nekilnojamojo turto išsimokėtino pirkimo.

I.Narkevič teigė, kad butą, už kurį šiuo metu mokama paskola, jį nuomoja pagal verslo liudijimą.

„Turiu verslo liudijimą, to pakanka“, – teigė ministro sutuoktinė.

Ji taip pat teigė, kad pasirinko bute ne gyventi, o jį nuomoti, nes šis „neatitinka jos poreikių“.

Pasak I.Narkevič, jai taip pat teko nakvoti Seimo viešbutyje, tačiau „retai“.

„Teko. Senokai, tiesą sakant. Nepamenu, kada tiksliai. Nakvodavau labai retai, kai šeimai būtinumas buvo“, – sakė I.Narkevič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius