Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 01 /12:26

J.Šiugždinienė sako esanti nusivylusi savivaldybėmis dėl mokinių grąžinimo į klases

Švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė sako esanti nusivylusi savivaldybėmis dėl 5–11 klasių mokinių grąžinimo į mokyklas ir teigia, kad dauguma savivaldybių neįdėjo pakankamai pastangų.
Jurgita Šiugždinienė
Jurgita Šiugždinienė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Tikrai darėme viską, kad kuo daugiau vaikų sugrįžtų į klases. Sprendimas buvo priimtas dėl labai skirtingos pandeminės situacijos ir po ilgų pokalbių su savivaldybėmis, su Savivaldybių asociacija, kad vis dėlto savivaldybės pačios turėtų priimti galutinius sprendimus, kaip grąžina, kokiu tempu grąžina į klases vaikus“, – antradienį žurnalistams sakė ministrė.

„Ir čia tikrai mūsų laukia didelis nusivylimas, ypatingai manęs, kuomet paaiškėjo, kad beveik pusė savivaldybių nedėjo praktiškai jokių pastangų sugrąžinti 5–11 klases į mokyklas“, – pridūrė ji.

Pasak ministrės, kai kur tėvų nebuvo klausiama dėl galimybės testuotis, kai kur klausimas formuluotas netiksliai, nors apie tai ministerija savivaldybes ne kartą informavo.

„Klausimas galėjo būti tik apie testavimą ir saugų sugrįžimą, o ne apie tai, ar vaikai, ar tėvai nori, kad vaikai sugrįžtų į klases“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Klausimas galėjo būti tik apie testavimą ir saugų sugrįžimą, o ne apie tai, ar vaikai, ar tėvai nori, kad vaikai sugrįžtų į klases.

Jos teigimu, ministerija padėjo ir tebepadeda savivaldybėms, bet pabrėžė, kad šiuo metu testavimo apimtis jos yra pajėgios užtikrinti pačios.

„Savikontrolės mechanizmui, kuomet yra taikomi greitieji antigenai, o visos savivaldybės turi galimybę taikyti greituosius antigenus, nereikia sveikatos specialistų, tai yra mokykla pati organizuojasi savikontrolės procesą, vaikai gali patys labai paprastai iš nosies landos, ne iš nosiaryklės, paimti testą, todėl čia didelė administracinė pagalba, patobulėjus testavimui, tikrai nėra reikalinga“, – teigė ministrė.

„Visai kita situacija buvo prieš keletą mėnesių, kada mes neturėjome tokių didelių galimybių taip paprastai testuotis. Šiandien tas tas testavimas yra paprastas ir savivaldybių gebėjimų ribose ir manau jos tikrai tą gali daryti ir daro daugelis“, – sakė ji.

5–11 klasių mokiniai į klases grįžti galėjo nuo gegužės 10 dienos. Pagal Vyriausybės nutarimą, savivaldybės turėjo nuspręsti, ar šių moksleivių ugdymą organizuoti nuotoliniu, ar mišriu būdu, t. y. pakaitomis derinant nuotolinį ir kontaktinį mokymąsi.

Būtina grįžimo sąlyga buvo tai, kad moksleiviai ir pedagogai turi periodiškai tikrintis dėl COVID-19.

Anksčiau leista į mokyklas grįžti pradinukams ir abiturientams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius