Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 21

Jagminui ir Stanevičiui siūloma taikytis, visiem politikams – nepiktnaudžiauti tarnybiniu transportu

Dėl tarnybinio transporto naudojimo susikibusiems Kaimo reikalų komiteto (KRK) nariams socialdemokratui Jonui Jagminui bei Tautos prisikėlimo partijos frakcijos atstovui Jonui Stanevičiui Seimo etikos sargai siūlo taikytis, o visiems parlamentarams primena nepiktnaudžiauti tarnybiniais automobiliais.
Jonas Jagminas
Jonas Jagminas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) nutarė kreiptis į parlamentarus, primindama, kad Seimo nario veiksmai neturi sukelti įtarimų dėl jų etiškumo, taip pat ir naudojant tarnybinį transportą. Akcentuota, jog tarnybinis transportas turi būti skiriamas griežtai pagal reglamentuotą tvarką.

Tuo metu dėl tarnybinio transporto naudojimo susikibusius parlamentarus J.Jagminą ir J.Stanevičių etikos sargų vadovui Algimantui Salamakinui siūloma taikyti pasikvietus kavos puodeliui.

Į EPK, prašydamas įvertinti J.Stanevičiaus elgesį, kreipėsi parlamentaras J.Jagminas, tvirtindamas, kad kolega pažemino jo garbę ir orumą, komentuodamas išvyką į Kelmę, ir reikalavo viešo atsiprašymo. Tuo metu buvęs laidos „TV pagalba“ vedėjas J.Stanevičius viešai pranešė išsiaiškinęs, kad gruodžio 15 dieną J.Jagminas apgavo Kaimo reikalų komiteto pirmininką Edmundą Pupinį ir tarnybiniu Seimo automobiliu vyko į išgalvotą renginį.

Per trečiadienį vykusį komiteto posėdį kalbėjęs KRK vadovas E.Pupinis patvirtino, kad transportas skirtas jam sutikus, tačiau patvirtino, jog parlamentaro kelionė, kaip išaiškėjo, buvo daugiau susijusi su partijos interesais, nei Seimo nario darbu.

Praėjusią savaitę komisijos posėdyje savo versijas pateikė ir J.Jagminas, ir J.Stanevičius. J.Jagminas tvirtino, kad informuodamas apie išvyką į Kelmę komiteto vadovui E.Pupiniui apie jokią konferenciją nesakęs. Parlamentaro tvirtinimu, painiava kilo dėl to, kad komiteto biuro vedėjas Romaldas Abugelis paraiškoje, užpildytoje transportui gauti, nurodė, kad vykstama į žemdirbių savivaldos konferenciją. Pats J.Jagminas sakė niekam apie jokią konferenciją neužsiminęs, o teigęs, jog važiuoja rajono valdžios kvietimu, numatyti jo susitikimai su žemdirbiais.

Etikos ir procedūrų komisija tuomet peržiūrėjo ir bulvarinės laidos, kurioje pasakota J.Jagmino kelionės į Kelmę šaržuota istorija, įrašą.

Nors komisijos nariai keliskart paragino parlamentarus paduoti vienas kitam rankas ir baigti ginčus, J.Jagminas sakė laukiantis komisijos verdikto - ar jis turėjo teisę važiuoti į Kelmę, ar ne.

Tuo metu J.Stanevičius tvirtino, kad socialdemokratas į Kelmę pas rinkėjus turėjo keliauti asmeniniu transportu, nes tokioms išlaidoms gauna lėšų iš Seimo biudžeto.

Jo duomenimis, pagal patvirtintus tarifus vienas nuvažiuotas kilometras parlamento automobiliu vertinamas 2,76 lito, viena valanda stovėjimo - 25 litais.

Tarp Vilniaus ir Kelmės yra 233 kilometrai, todėl socialdemokratas esą privalėtų sumokėti mažiausiai 1300 litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius