Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 28

Japonijoje įvykdyta mirties bausmė trims žudikams, tarp jų Kinijos piliečiui

Japonijoje antradienį įvykdyta mirties bausmė trims vyrams - dviem japonams ir vienam Kinijos piliečiui, pranešė Japonijos teisingumo ministerija.
Protestas prieš mirties bausmę Hiroshi Maeue Japonijoje.
Protestas prieš mirties bausmę Hiroshi Maeue Japonijoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Du japonai – 40 metų Hiroshi Maeue ir 25 metų Yukio Yamaji  – buvo pakarti Osakoje, o trečiajam nusikaltėliui 41metų kinui Chen Detongui mirties bausmė pakariant buvo įvykdyta Tokijuje.

Per tyrimą nustatyta, kad H.Maeue nužudė mažiausiai tris žmones, tarp jų – 14 metų berniuką ir 25 metų moterį.

Su visomis aukomis vyras susipažino internetu: jis siuntė pranešimus į svetaines savižudžiams, siūlydamas drauge pasitraukti iš gyvenimo. Kai H.Maeue gaudavo jį sudominusį atsakymą, pasikviesdavo pašnekovą internetu pas save, užpuldavo ir pasmaugdavo.

Pats H.Maeue, įvykdęs savo nusikaltimus 2005 metais, papasakojo tyrėjams, kad patirdavo seksualinį pasitenkinimą žiūrėdamas, kaip dūsta aukos. Teismas nuteisė jį mirties bausme dar 2007 metų pavasarį, bet nuosprendis buvo įvykdytas tik dabar.

Antrasis žudikas, kuriam buvo įvykdyta mirties bausmė, Y.Yamaji buvo pripažintas kaltu išžaginęs ir nužudęs dvi merginas.

Per tyrimą buvo nustatyta, kad 2005 metais jaunuolis susipažino su dviem seserimis ir atėjo pas jas į namus, paskui abi išžagino ir nužudė, pagrobė jų pinigus ir sudegino butą.

1999 metais Kavasakyje, esančiame į pietvakarius nuo Tokijo, Kinijoje gimęs Chen Detongas nužudė tris savo tėvynainius, taip pat sužeidė dar tris kinus.

Mirties nuosprendžis Japonijoje įvykdomas pakariant iš anksto nepranešus datos. Dauguma šalies gyventojų pritaria aukščiausiai teismo bausmei, nors teisių gynimo organizacijos ragina Japonijos valdžią atšaukti mirties bausmę.

2008 metais Japonijoje mirties bausmė buvo įvykdyta 15 žmonių. Iki šios dienos pastarieji mirties nuosprendžiai buvo įvykdyti šių metų sausį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius