Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 20

Jaukūs sekmadienio blusturgiai leidžia gyventi draugiškiau

Jaukūs sekmadieniai, bendravimas, įdomios prekės ir bendruomeniškumas. Būtent šias savybes įkūnija sekmadieniais Vilniaus Senamiestyje vykstantys blusturgiai. Viena iš jų organizatorių Doloresa Greivytė-Butkienė pasakoja, kad toks formatas puikiai tiko prisijungti prie iniciatyvos „Aš už Lietuvą!“.
Blusturgio sezono atidarymas
Blusturgio sezono atidarymas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Temos: 1 Blusų turgus

Blusturgius su bendramintėmis ji rengia jau 8 metus ir pasakoja, kad viskas prasidėjo nuo noro turėti tobulą sekmadienį mylimame mieste.

VIDEO: „Aš už Lietuvą!“ kviečia į blusturgį

„Ilgas miegas, lėtas rytas, pasivaikščiojimas po Senamiestį, vėlyvi pusryčiai kavinėje, susitikimai su draugais ir, žinoma, turgus. Sekmadienis – turgaus diena, tad smagu užsukti į maisto turgų šviežių produktų, o į Blusturgį – įdomybių. Tokio blusų turgaus tada Vilniuje tiesiog nebuvo, tad nusprendėme pačios jį ir suorganizuoti.

Dabar kiekvieną sekmadienį mes leidžiame taip, kaip tąkart svajojome. Neliko tik ilgo ryto lovoje, nes turime ruoštis turgui, bet dabar sekmadieniai dukart malonesni ne tik mums, bet ir gausiam būriui vilniečių“, – apie blusturgio pradžią pasakoja D. Greivytė-Butkienė.

Neliko tik ilgo ryto lovoje, nes turime ruoštis turgui, bet dabar sekmadieniai dukart malonesni ne tik mums, bet ir gausiam būriui vilniečių.

Pasak jos, tik gavus kvietimą prisijungti prie pilietinio projekto „Aš už Lietuvą!“, ji nesuabejojo, kad būtent dalyvavimas bulsturgyje yra puiki dovana Lietuvai. Taip vilniečiai gali ne tik smagiai leisti laiką, skatinami atsakingiau elgtis su savo daiktais, bet ir kuria glaudesnę bendruomenę.

„Visų pirma, turgus suburia bendruomenę ir skatina jos narius bendrauti. Taip gimsta bendruomeniškumo jausmas, kurio dabar taip trūksta. Be to, tai puikus būdas paremti sunkiau gyvenančius bendruomenės narius ir kurti atsakingą visuomenę“, – apie pilietinius blusturgio privalumus kalba D. Greivytė-Butkienė.

Gegužės 28 dieną specialiai „Aš už Lietuvą!” iniciatyvai skirtas blusturgis turėtų pasižymėti itin šiltu bendravimu. Kaip pasakoja pašnekovė, pardavėjai ir pirkėjai būna labai skirtingi žmonės, todėl čia vyksta įdomiausios pažintys ir pokalbiai.

„Blusturgio dalyviai – patys įvairiausi žmonės. Visi čia laukiami. Vaikai su tėvais atsineša savo žaislus ir taupo pinigus naujiems, jaunimas turi daug nusibodusių drabužių ir aksesuarų, vyresni žmonės – papuošalų, servizų, knygų kolekcijų. Visų daiktų istorijos skirtingos, todėl įdomu jas išklausyti ir surasti naują šeimininką“, – sako ji.

D. Greivytė-Butkienė juokiasi, kad į blusturgį niekas neina kaip į įprastą parduotuvę su suplanuotų pirkinių sąrašu. Čia susitinka patys netikėčiausi pirkėjai ir pardavėjai, o originalių drabužių ir interjero elementų ieškotojai niekada negrįžta tuščiomis.

Čia susitinka patys netikėčiausi pirkėjai ir pardavėjai, o originalių drabužių ir interjero elementų ieškotojai niekada negrįžta tuščiomis.

„Paprastai būna daug drabužių, matyt žmonės jų daugiausiai perka ir lengviausiai su jais atsisveikina. O pirmieji iškeliauja patys keisčiausi daiktai, kurių net nesitikėtum parduoti. Taip pat visada akis užkliūna už vienetinių dizainerių darbų, rankomis siūtų drabužių, originalių interjero detalių. Blusturgis yra nenuspėjamas ir visada skirtingas“, – pasakoja ji.

Kartu su šventiniu blusturgiu bus puiki proga atšvęsti kasmetinę Kaimynų dieną. D. Greivytė-Butkienė kviečia visus padovanoti ar parduoti savo nebenaudojamus, bet kažkam labai reikalingus daiktus. Prie prie pilietinio projekto „Aš už Lietuvą!” ir sekmadieninio blusturgio galima jungtis čia. http://asuzlietuva.lt/#/veiklos/741

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius