Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 31

Jauna šeima rugsėjo 1-ąją sutinka be namų – liepsna paliko tik brangiausią turtą

Nors liepsnos sunaikino daugiau kaip dešimt metų savo rankomis lipdytą šiauliečių Eglės ir Artūro Gruodžių būstą, ašaros jiems prasiskverbia tik kai vaikai nemato. Gaila daiktų, įdėto darbo, svajonių. Visa laimė, kad trys dukrelės po nelaimės yra kartu su jais. Gaisras suniokojo viską ir paliko šeimą kurti gerovę iš naujo.

Eglė ir Artūras Gruodžiai su trimis mažametėmis dukromis šiuo metu glaudžiasi pas vyro tėvus. Prieš keletą dienų jų namai užsidegė du kartus. Pirmasis gaisras paliko dalį sienų, o antrasis nepaliko ir vilties gyventi tame pačiame name.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Jauna šeima po gaisro rugsėjo 1-ąją sutinka be namų
Alvydo Januševičiaus nuotr./Jauna šeima po gaisro rugsėjo 1-ąją sutinka be namų

Tądien abu tėvai buvo darbe. Vaikai po kolektyvinius sodus važinėjo dviračiais. Aplinkui – visi pažįstami. Su visais sutaria.

Dešimt metų svajonių pražuvo ugnyje

Penk­ta­die­nio po­pie­tę, apie 14 valandą, „Vai­vo­rykš­tės“ so­dų bend­ri­jo­je šeimos na­muo­se ki­lo gais­ras. Kaimynai iškvietė ugniagesius, informavo šeimininkus.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Jauna šeima po gaisro rugsėjo 1-ąją sutinka be namų
Alvydo Januševičiaus nuotr./Jauna šeima po gaisro rugsėjo 1-ąją sutinka be namų

Vaikai namo spėjo grįžti anksčiau už ugniagesius. Savo akimis matė, kaip pražūva namai. Tai buvo namai, kuriuos šeima su paskola įsigijo prieš dešimtmetį ir visą šį laiką puoselėjo.

Šeima buvo nusipirkusi nedidelį sodo namelį, vėliau savomis rankomis Artūras kėlė naujas sienas. Palengva iškilo puikus karkasinis namas.

Nusipirko nedidelį sodo namelį. Vėliau savomis rankomis Artūras kėlė naujas sienas. Palengva iškilo puikus karkasinis namas.

Vyras kone dešimtmetį namui aukojo savo vakarus ir savaitgalius. Dienomis klojo grindis kitiems, o laisvu laiku statė savo šeimai namą. Eglė uoliai dirbo užtrauktukų gamykloje.

Namas jau buvo beveik baigtas – beliko tik išorės dekoracija. Paskola taip pat jau buvo gerokai aptirpusi – liko bankui negrąžinti nepilni penki tūkstančiai eurų.

Mokslo metų pradžios išvakarėse šeima suruošė vaikus į mokyklą. Mažoji eis į pirmą klasę. Vaikai skaudžiai reagavo į nelaimę, tačiau dabar jiems tai jau praeitis. Jie tikėjo ir toliau tiki savo tėvais – juk vėl pastatys?

Du gaisrai per parą

Gaisras name kilo gana mįslingomis aplinkybėmis. Tą dieną visuose kolektyviniuose soduose dingo elektra. Nebuvo jos nuo pat ryto.

Keista, kad gaisras kilo tuomet, kai elektros lyg ir nebuvo. Ugniagesiai, remdamiesi preliminariais duomenimis, pažymi, kad liepsnos pirmiausia kilo nuo televizoriaus. Spėjama, kad elektra galėjo būti trumpam įjungta.

Namie nebuvo įpročio deginti žvakes. Tąkart ugnis spėjo suniokoti apie pusę pastato. Visa šeima išvyko nakvoti pas tėvus. Naktį vėl kilo gaisras, tačiau jau kažkur pastogėje. Gal kokia žarija išgyveno po ugniagesių apsilankymo.

Šeima ugniagesiams neturi jokių priekaištų – padėjo kiek tik galėjo, kai kuriuos daiktus išgelbėjo. Tačiau visi pagrindiniai namų apyvokos daiktai, baldai, buitinė technika – pražuvo liepsnose.

Artūras teigia, kad gaisras smarkiai pažeidė namo sienas – išdegino medinį jo karkasą. Tik išorės apdaila apgaulingai dailiai atrodo. Iš tiesų viską reikės griauti iki pamatų ir vėl statyti iš naujo. Tam vyras yra pasiryžęs – dėl vaikų, dėl šeimos.

Šeimą nelaimės akivaizdoje palaiko draugai ir artimieji, darbdaviai ir visai svetimi žmonės. Visi drąsina ir padeda kuo tik gali: drabužiais, namų apyvokos daiktais, pinigais.

Viena Šiaulių miesto kebabinė „Adiada“ pati kreipėsi į šeimą ir pasiūlė vienos dienos apyvartą skirti jų būsto atkūrimui. Tai šeimai buvo visai nepažįstamas žmogus – kaip ir daugelis kitų geradarių.

Žmo­nės, norintys pa­dė­ti ne­lai­mės iš­tik­tai šei­mai, gali paaukoti, mokėjimų paskirtyje nurodydami, jog tai parama ar auka, į Ar­tū­ro Gruodžio asmeninę sąskai­tą SEB ban­ke: LT68 7044 0008 9461 6782.

VIDEO: Daugiavaikę šiauliečių šeimą gaisras paliko be dešimtmetį statytų namų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius