Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 29

Jauniausias Lietuvos politikas nuo vaikystės girdi: „Kalba būsimas šalies prezidentas“

19-metis Prienų rajono tarybos narys Andrius Grumadas nuo mažens žavėjosi politinėmis asmenybėmis, mokykloje rėždamas kalbas dažnai girdėdavo vertinimus – „kalba būsimas šalies prezidentas“, tad vos tik sulaukęs pilnametystės tapo Lietuvos socialdemokratų partijos nariu ir ėmė ruoštis pirmiesiems rinkimams. Šie buvo sėkmingi – šiandien jis tituluojamas jauniausiu savivaldos rinkimuose išrinktu kandidatu.
Andrius Grumadas
Andrius Grumadas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ką tik praūžusiuose rinkimuose savivaldybės tarybos nario mandatus iškovojo tik penki 18-21-erių metų sulaukę jaunuoliai: Eglė Stankevičiūtė (Kazlų Rūdoje), Ralfas Romeika (Kaune), Linas Katilius (Pakruojo rajone), Jonas Pačėsas (Birštone) ir A.Grumadas (Prienuose). Pastarasis, gimęs 2003 metų spalio 18 dieną, šiame penketuke – jauniausias.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrius Grumadas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrius Grumadas

„Sulaukia visuomenėje šis faktas įvairių diskusijų. Smagiausia, kad pasitikėjo manimi Prienų krašto žmonės, kad galime pasidžiaugti ne tik atjaunėjusia taryba, bet ir savotišku išskirtinumu nacionaliniu mastu, jog būtent Prienai turi jauniausią tarybos narį. Dabar reikia įrodyti, kad jaunimas gali. Beveik pusė tarybos narių Prienuose – visiškai nauji veidai, jaunimo iki 35-erių metų – nemaža dalis“, – pasidžiaugė pašnekovas.

Vis pavadina Arūnu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius