-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 25

Roberto Duchnevičiaus žmona Jolanta Šimanska: „Tai mus lydės visą gyvenimą“

Vilniaus rajone pirmą kartą meru dirbs ne Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos politikas – jų kandidatą Waldemarą Urbaną nugalėjo socialdemokratas Robertas Duchnevičius. 31 metų politikas po priesaikos taps jauniausiu meru Lietuvoje. Rinkimų vakarą šalia jo buvusi žmona Jolanta Šimanska palinkėjo vyrui darbingos kadencijos. Paklausta, ar daug šeimai tenka aukoti dėl politikos, ji šypsojosi – „Robertas yra savo vietoje“.
Robertas Duchnevičius su žmona Jolanta Šimanska
Robertas Duchnevičius su žmona Jolanta Šimanska / Asmeninio archyvo nuotr.

Vilniaus rajone šie rinkimai atnešė bent keletą pirmų kartų. Pirmą kartą tiesioginiuose merų rinkimuose teko organizuoti antrąjį turą, pirmą kartą nenugalėjo LLRA-KŠS, nors ir turėsianti Vilniaus rajono taryboje daugumą.

Ši partija apskundė rinkimų rezultatus, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija skundų netenkino ir galutinius rinkimų patvirtino – balandžio 21 d. meru čia turėtų prisiekti Robertas Duchnevičius.

15min kalbinti R.Duchnevičiaus kolegos sako, kad jo sėkmė nebuvo atsitiktinė, nes jis jau septynerius metus labai kryptingai dirbo to siekdamas. O kaip jam pavyko? Jis esą moka taip bendrauti su žmonėmis, ieškoti jiems palankių sprendimų, jog to rinkėjai tiesiog negalėjo nepastebėti.

VIDEO: Socialdemokratai džiaugiasi Roberto Duchnevičiaus pergale: džiaugsmo šūksniai ir „ole ole“

„Robertas tiesiog patinka žmonėms“, – taip paprastai apibūdino situaciją jo bičiulis, teisininkas ir publicistas Aleksandras Radčenko.

Plačiau skaitykite čia: Naujojo Vilniaus rajono mero portretas kolegų akimis: „Robertas tiesiog patinka žmonėms“.

Tačiau vėlyvą rinkimų sekmadienio naktį, jau paskelbus, kad būtent jis tapo Vilniaus rajono meru, R.Duchnevičius pirmiausia dėkojo žmonai Jolantai, kaip sakė, „už tą kantrybę, nes laikotarpis nebuvo lengvas“.

Ji buvo kartu Socialdemokratų partijos štabe, greta vyro stovėjo ir prieš žiniasklaidos kameras. Paklausta, kaip jaučiasi, kalbėjo: „Aš labai didžiuojuosi savo vyru. Noriu padėkoti rinkėjams už aktyvumą, padėkoti, kad palaikė mus. Ir linkiu darbingos kadencijos.“

VIDEO: Roberto Duchnevičiaus komentaras po pergalės: „Aš visada sakiau – būsiu atviras visiems“

J.Šimanska yra sukūrusi nedidelį verslą – vadovauja buhalterinės apskaitos įmonei „Eurovaldymas“. Tačiau anksčiau ir pati bandė sėkmę rinkimuose – 2019 metais kandidatavo su ta pačia Socialdemokratų partija į Vilniaus rajono tarybą, bet liko septinta ir nepateko. Tuo metu ji buvo ir R.Duchnevičiaus, kaip tarybos nario, visuomeninė patarėja. Jie dar nebuvo susituokę.

Iššūkis derinti politiką ir šeimą

Interviu 15min J.Šimanska teigė, kad Robertas yra turbūt darbščiausias žmogus, kurį ji pažįstanti. Ir politine veikla jis tiesiog gyvena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius