Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 09

Jaunieji architektai siūlė renovacijos idėjas

Kūrybinėse dirbtuvėse „Debreceno 3. Šeimų bendruomenės centras“ 16 jaunų architektų ir dizainerių iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kūrė idėjas, kaip būtų galima renovuoti pastatą, priklausantį Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrui.
Jauni architektai pateikė savo siūlymus, kaip turėtų atrodyti Informacijos ir paramos gausiai šeimai centras.
Jauni architektai pateikė savo siūlymus, kaip turėtų atrodyti Informacijos ir paramos gausiai šeimai centras. / Organizatorių nuotr.

Šiuo metu pastatas ir aplinka reikalauja būtinojo remonto, pastato struktūra itin paini, daugelis patalpų neįrengtos dėl lėšų stygiaus, žiemą jame besiglaudžiančios organizacijos turi kęsti šaltį, o šiltuoju sezonu – kiauro stogo sukeliamas problemas. Centro direktorė R.Ševelkaitienė nusprendė kviestis į pagalbą VšĮ „Jauną architektūrą“, užsiimančia architektūrinių dirbtuvių organizavimu, kuri savo ruožtu sukvietė jaunus ir kūrybingus architektus.

Kūrybinio proceso metu taip pat talkino architektūra besidomintys E.Balsio menų gimnazijos moksleiviai. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai bandė pritaikyti pastatą naujoms šiandienos reikmėms, tyrė pastato vidų, konstrukcijas, ieškojo eksterjero ir interjero sprendimų variantų. Geriausio darbo autoriai buvo apdovanoti vertingomis architektūrinėmis knygomis.

Informacijos ir paramos gausiai šeimai centras gavo 4 rimtus priešprojektinius pasiūlymus, kurie atskleidžia platesnes pastato panaudojimo galimybes ir jais remiantis ateityje bus prašoma pinigų iš ES fondų pastato renovacijos projektui rengti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius