Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 07

Jaunieji piligrimai pirmieji pradėjo švęsti Marijos gimimo šventę Šiluvoje (nuotraukos)

Šiluvoje rugsėjo 8–15 dieną bus švenčiami beveik pusės tūkstantmečio tradiciją turintys Švč.M.Marijos Gimimo, dar vadinami Šilinių atlaidais, teigiama išplatintame pranešime.
Pasiekus Šiluvą.
Pasiekus Šiluvą. / Tikiu.lt nuotr.

Krikščionybės žiniasklaidos tarnybos išplatintame pranešime teigiama, kad pirmieji piligrimai, kurie iš Kryžių kalno į Šiluvą pėstute žygiavo 3 dienas jau pasiekė tikslą – Šiluvą rugsėjo 6 d. Per 1200 jaunųjų piligrimų, vadovaujamų Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio, nepaisant nuovargio ir lietingo oro į Šiluvą atėjo entuziastingi ir džiugiai nusiteikę. Vieną vakarą piligrimai nakvojo palapinėse prie Rėkyvos ežero, o kitą – prie Gauštvinio ežero netoli Tytuvėnų. Prie šio ežero įsikūrę, per dieną ėję per 30 kilometrų, vakare ne tik prie laužo džiovinosi šlapius rūbus, bet ir giedojo džiaugsmingas ritmines giesmes atliekamas šiuolaikinės krikščioniškos muzikos grupės iš Kauno Petrašiūnų parapijos „Aukštyn bures“.

Tikiu.lt nuotr./Pakeliui į `iluvą  vyskupas laimina pakelėje sutiktus žmones.
Tikiu.lt nuotr./Pakeliui į Šiluvą – vyskupas laimina pakelėje sutiktus žmones.

Anot Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus, šių metų atlaidai Šiluvoje išsiskiria tuo, kad minėsime šv. Brunono auką. Kartu bus paminėtas ir Lietuvos vardo tūkstantmetis.

Tikiu.lt nuotr./Pakeliui į `iluvą.
Tikiu.lt nuotr./Pakeliui į Šiluvą.

„Manau, tai bus pats didžiausias paminėjimas Bažnyčioje. Šiais metais Šilinių metu, rugsėjo 9 dieną, atidarysime Šiluvos muziejų ir Šiluvos piligrimų informacijos centrą, kurį, Dievui laiminant, pasisekė per metus pastatyti. Tai, manau, irgi bus svarbus akcentas šių atlaidų metu. Nuo šių metų visi piligrimai, kurie aplankys Šiluvą, galės susipažinti su Šiluvos istorija ir su tais eksponatais, kurie yra išlikę iš kelių šimtmečių“, – kviesdamas švęsti Marijos gimimo šventę sakė arkivyskupas S.Tamkevičius.

Tikiu.lt nuotr./Jaunimo kolona žygiuoja `iluvos link.
Tikiu.lt nuotr./Jaunimo kolona žygiuoja Šiluvos link.

Pagrindines pamaldas kasdien tiesiogiai transliuos Marijos radijas, o iškilmingiausiąją dieną – rugsėjo 13-ąją, sekmadienį, 12 val. šv. Mišias transliuos Lietuvos televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius