Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 26

Jauniesiems mokslininkams išdalintos stipendijos

Antradienį Lietuvos mokslų akademijoje vyko asociacijos „INFOBALT“ stipendijų įteikimo ceremonija, kurios metu IV-osios LMA jaunųjų mokslininkų konferencijos laureatams, fizinių ir technologijų mokslų krypčių atstovams buvo įteiktos vardinės ir skatinamosios stipendijos už tiriamuosius darbus.
Mokslininkas
Mokslininkas. Asociatyvinė nuotr. / 123rf.com nuotr.

Renginyje dalyvavo  ir laureatus sveikino „INFOBALT“ prezidentas Kristijonas Kaikaris, Lietuvos mokslų akademijos prezidentas prof. Valdemaras Razumas, Lietuvos Respublikos ministro pirmininko patarėjas Justas Pankauskas bei švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Įžvalgomis dalinosi Kazimieras Tonkūnas, pagrindinis iniciatyvos remėjas, įmonės BAIP grupė vadovas. Renginį vedė Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriaus pirmininkas prof. Feliksas Ivanauskas.

 „INFOBALT“ yra įsteigusi vardines stipendijas, kuriomis per keturis metus jau buvo apdovanoti dvidešimt du jaunieji mokslininkai.

 „INFOBALT“ yra įsteigusi vardines stipendijas, kuriomis per keturis metus jau buvo apdovanoti dvidešimt du jaunieji mokslininkai.

Asociacijos prezidentas Kristijonas Kaikaris džiaugėsi, jog tokios iniciatyvos prisideda prie pažangesnės Lietuvos ateities kūrimo. Šia iniciatyva „INFOBALT“ siekia jog talentingi jauni mokslininkai turėtų galimybę gauti paramą tolesniems tyrinėjimų darbams ir žinioms tobulinti bei paskatinimą siekti naujų pasiekimų.

Taip pat svarbu padėti mokslininkams skleisti informaciją verslo bendruomenėje apie jų atliekamus tyrimus ir gautus rezultatus tam tikrose srityse bei užmezti kontaktus su verslu. Tai yra ilgalaikė „INFOBALT“ ir Lietuvos mokslų akademijos strateginio bendradarbiavimo iniciatyva.

Stipendijos – nuo 9 iki 3 tūkst. Lt

Pirmosios vietos 9000 Lt stipendija buvo įteikta Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Kvantinės elektronikos katedros doktorantei Simai Rekštytei.

Jaunoji mokslininkė buvo apdovanota už mokslinį darbą „Trimačių nanodarinių formavimas lazerinės nanofotoninės litografijos būdu“.

Antrąja vieta ir 5000 Lt stipendija pasidalino Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto mokslininkai Ernestas Filatovas ir Jevgenij Tichonov už darbą „Struktūrinio panašumo indekso metodo taikymas didelių vaizdų vertinimui“. Trečioji vieta ir 3000 Lt atiteko Kauno technologijos universiteto Mechatronikos instituto atstovui Mantui Venslauskui už darbą „Žmogaus galūnių virpesių įtaka širdies ir kraujotakos sistemos parametrams atliekant bei imituojant kapiliarų pratimą“.

Komisija skyrė šešias paskatinamąsias stipendijas Laurai Abariūtei (VU Biochemijos institutas), Elenai Tamaševičiūtei (Fizinių ir technologijos  mokslų centras), Andriui Dzedzickiui (VGTU Mechatronikos fakultetas), Andriui Škarnuliui (VU Matematikos ir informatikos institutas), Stasiui Peldžiui (VU Matematikos ir informatikos fakultetas) ir Tomyslav Sledevič (VGTU Elektronikos fakultetas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius