TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jaunimo renginyje „EYE Vilnius“ – Paul de Miko, diskusijos, nemokamas koncertas „Lukiškių kalėjime 2.0“ ir uždarymas Bernardinų sode

Šiais metais Vilnius tampa vienu iš Europos Parlamento inicijuojamo renginio „EYE“ (European Youth Event) miestų. Gegužės 3–4 dienomis vyksiantis nemokamas renginys kviečia 16–30 metų amžiaus jaunuolius dalyvauti diskusijose, dirbtuvėse, debatuose, kuriuose bus gvildenamos visoje Europoje jaunimui aktualios temos.
Paulius Mikolaitis – Paul de Miko
Paulius Mikolaitis – Paul de Miko / Elvio Žaldario nuotr.

Renginiu siekiama suteikti galimybę jauniems žmonėms tapti aktyviais piliečiais, daugiau sužinoti apie Europos Parlamento bei visos ES iniciatyvas, rasti bendraminčių iš įvairių Europos kampelių ir dalintis savo idėjomis su sprendimų priėmėjais, sakoma organizatorių pranešime spaudai.

Veiklos ir dieną, ir naktį

Sudarant renginio programą buvo atsižvelgta ne tik į „EYE Vilnius“ idėją bei tikslą priartinti jauną žmogų prie Europos Sąjungos, bet ir į tai, kaip renginį paversti smagiu Europos jaunimo festivaliu. Taip programoje atsirado edukacinės veiklos dieną, o vakare – linksmybės su pamėgtais atlikėjais.

Dieninė renginio dalis vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, kur vienu metu skirtingose erdvėse vyks diskusijos (Europos ir Vilniaus salėse), galimybių mugė, dirbtuvės. Renginį ves tinklaraštininkas Paul de Miko, o tarp garbės svečių – ir premjerė Ingrida Šimonytė, Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas, Europos Parlamento bei Seimo nariai.

Abi renginio dienas po dieninės programos, dalyviai bus kviečiami prisijungti prie vakarinių veiklų. Gegužės 3 d. 18:30 val. „Lukiškių kalėjime 2.0“ atveriamos durys, kur nuo 19:30 val. vyks nemokamas koncertas. Jame pasirodys grupė „Imbieras“, muzikinio šou „X faktorius“ laimėtojai „Spurr“, neseniai naują albumą pristatęs atlikėjas Free Finga bei DJ duetas Utopija.

Gegužės 4-ąją 21 val. organizatoriai kvies į renginio uždarymo vakarą su DJ Très Sticky x auremas, vyksiantį Bernardinų sode.

Nemokama ir atvira registracija

Kaip skelbia organizatoriai, nemokama registracija į renginį vis dar vyksta ir yra atvira visiems 16–30 metų jaunuoliams. Jei jaunuolis dar nėra sulaukęs pilnametystės, registracijos patvirtinimui būtina pridėti tėvų (globėjų, rūpintojų) sutikimą.

Renginio organizatoriai ragina nedelsti ir registracijos formą užpildyti kuo greičiau, nes vietų kiekis yra ribotas, o pasiekus maksimalų dalyvių skaičių, registracija bus stabdoma.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad yra keli registracijų etapai: bendrasis bilietas, užtikrinsiantis dalyvio vietą renginyje, ir registracija į konkrečias diskusijas, debatus ar dirbtuves. Šiame etape dalyvauti galės tik bendrosios registracijos patvirtinimą (el. laišku) turintys jaunuoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius