-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 18

Jautrus raginimas balsuoti EP rinkimuose: lemiame savo vaikų ateitį

Prieš bet kuriuos rinkimus gausu kandidatų prisistatymų ir agitacijos balsuoti. Šiemet Europos Parlamentas (EP) pasitelkė drąsią idėją ir pristatė savitą vaizdo klipą „Pasirink savo ateitį“. Europos ateities ir europiečių vieningumo simboliu tapo skirtingose Europos Sąjungos šalyse gimstantys naujagimiai. Vaizdo klipas pavergė milijonų ES žmonių širdis.
Jautrus raginimas balsuoti EP rinkimuose: lemiame savo vaikų ateitį
Jautrus raginimas balsuoti EP rinkimuose: lemiame savo vaikų ateitį / Partnerio nuotr.

Žinomo prancūzų režisieriaus Frédérico Planchono režisuotą trijų minučių trukmės vaizdo klipą sukūrė Danijos įmonė „& Co. /NoA“. Pagrindinis jo tikslas – paskatinti dalyvauti šiuose EP rinkimuose, nes kiekvieno iš mūsų apsisprendimas nulems ir šiuo metu gimstančių kūdikių ateitį. Užfiksuoti stiprūs, gražūs, jautrūs ir realistiški kūdikių gimimo momentai pavergia autentiškumu. Kvietimas pasirinkti Europos ateitį įgarsintas mergaitės balsu, taip įprasminant asmenišką vaiko kreipimąsi: „Kiekvienas pajėgus palikti žymę, bet dideliems pokyčiams reikia mūsų visų. Pasirink Europą, kokioje norėtum, kad augčiau.“

VIDEO: Choose Your Future – European Elections 23-26 May

Be pirminės tiesioginės minties, šis išskirtinis kvietimas balsuoti turi ir užslėptų žinučių. Pirmoji – Europos Sąjungos šūkis „Suvienijusi įvairovę“. Kūdikių gimimas, jų ypatingas santykis su tėvais ir sukuriamos emocijos kiekvienam yra skirtingos ir su niekuo nepalyginamos. Tačiau tą pačią sekundę, kai kūdikis gimsta, jis tampa pasaulio dalimi ir kartu su kitais turi prisiimti atsakomybę už jį – tiek individualiai, tiek bendruomenėje. Vienas iš svarbiausių būdų tai padaryti yra balsuoti rinkimuose.

Antroji žinutė – realybės pavyzdys. Šiais laikais, kai daug įtakos turi socialiniuose tinkluose rodomas nudailintas ir tobulas gyvenimas, Europos Parlamentas siekia atkreipti europiečių dėmesį į atvirą ir nenudailintą tiesą. Visos įraše matomos gimdyvės gimdė šiais metais, vasario ir kovo mėnesiais. Kiti asmenys, vaizduojami kaip nėščiųjų bei gimdyvių artimieji, atspindi Europos šeimų įvairovę. Kūrėjų teigimu, „visos gimdymo scenos yra tikros, tačiau kai kurios prieš ir po gimdymo buvo parežisuotos ar atkurtos tam, kad istorija būtų išbaigta“. Kūrėjai taip pat atskleidžia, kad penkiolika tuo metu būsimų tėvų ir motinų nufilmuoti Graikijoje, Danijoje, Čekijoje ir Vengrijoje.

Šiuo vaizdo klipu Europos Parlamentas kreipiasi į kiekvieną iš 500 milijonų ES piliečių ir leidžia kiekvienam gauti žinutę sava kalba: klipas turi visų oficialių ES kalbų, taip pat kai kurių regioninių kalbų ar dialektų subtitrus (iš viso 33). Šis kūrinys pristatomas ir penkiomis kitomis svarbiausiomis pasaulio kalbomis – arabų, kinų, rusų, indų ir turkų, taip pat 31 ženklų kalba.

Pirmoji Europos ir pasaulio reakcija į šį drąsų kvietimą balsuoti pralenkė lūkesčius: vien per pirmąsias dvi savaites „Youtube“ užfiksuota daugiau nei 33 milijonai peržiūrų, o „Facebook“ tinkle jį peržiūrėjo dar per 70 milijonų žiūrovų. Dabar Europos Parlamentas ir visa Europa laukia, kol visuomenės susidomėjimas pavirs veiksmais: žmonės ateis į rinkimus ir atiduos balsus už savo, jaunosios kartos ir visos Europos ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius