-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 12

JAV besitreniruojančius Lietuvos karius aplankė Lietuvos kariuomenės ir Sausumos pajėgų vadai

Šeštadienį Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas ir Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys, su oficialiais vizitais lankydamiesi JAV, „Fort Irwin“ kariniame poligone esančiame JAV nacionaliniame mokymo centre aplankė ten besitreniruojančius Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono ir priskirtų padalinių karius. Apie tai savo pranešime žiniasklaidai informuoja Krašto apsaugos ministerija.
Lietuvos kariuomenės ir Sausumos pajėgų vadai lankosi JAV
Lietuvos kariuomenės ir Sausumos pajėgų vadai lankosi JAV / Krašto apsaugos ministerijos nuotr.

Pranešime pažymima, kad Lietuvos generolai, lydimi JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vado generolo majoro Anthony J.Carelli, susipažino su JAV nacionalinio mokymo centro infrastruktūra, JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos karinių pratybų „NTC 18.9“, kuriose dalyvauja ir Lietuvos kariai, sumanymu ir eiga, bendravo su kariais.

„Esame NATO nariai, todėl turime būti pasirengę veikti bet kur ir bet kokiomis sąlygomis. Patirtis, kurią mūsų kariai įgyja treniruodamiesi nežinomoje ir mums neįprastoje aplinkoje – dykumoje, tvyrant alinančiam karščiui, yra išties neįkainojama. Esu dėkingas mūsų sąjungininkams už sudarytas geras sąlygas treniruotis ir už geranoriškumą dalinantis patirtimi“, - pranešime cituojamas Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. J.V.Žukas.

Sausumos pajėgų vadas brg. gen. V.Rupšys sakė esąs patenkintas Lietuvos karių motyvacija ir profesionalumu bei pasidžiaugė gerais sąjungininkų atsiliepimais apie jų profesionalumą ir rodomas pastangas.

Pratybos „NTC 18.9“ vyksta rugpjūčio 4-17 d. Jų metu Lietuvos kariai, kartu su sąjungininkais iš JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos, treniruojasi vykdyti puolimo, gynybos ir stabilizavimo operacijas.

Lietuvos kariai taip pat apmokomi valdyti pėstininkų kovos mašinas, susipažindinami su sąjungininkų naudojamomis veiklos procedūromis, ginkluote ir technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius