Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 24

JAV milijardieriaus D.Trumpo kompanija teismui apskundė Lietuvoje rengtą konkursą „Misis visata“ (papildyta 17.45 val.)

JAV milijardieriaus Donaldo Trumpo kompanija teismui dėl neteisėto prekės ženklo naudojimo apskundė Lietuvoje rengtą konkursą „Mrs. Universe“, antradienį patvirtino advokatas.
JAV milijardierius Donaldas Trumpas
JAV milijardierius Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes pateikėme ieškinį Vilniaus apygardos teismui dėl neteisėto žymens „Mrs. Universe“ ir lietuviško atitikmens „Misis visata“ naudojimo. Ieškinį mes pateikėme amerikiečių kompanijos „Miss Universe“ vardu“, – BNS sakė advokatų kontoros „Metida“ teisininkas Erikas Saukalas.

„Mūsų klientui priklauso ženklas „Miss Universe“, organizatoriai naudoja ženklą „Mrs. Universe“ – jie naudoja klaidinančiai panašų žymenį“, – sakė advokatas.

Teisininko teigimu, ieškinys Vilniaus apygardos teismui pateiktas prieš savaitę, o JAV kompanija su teisininkais Lietuvoje ėmė bendradarbiauti maždaug prieš dvi savaites.

Ieškinyje įmonė „Miss Universe“ skundžia Lietuvos bendrovę „Pramogų akademija“.

„Reikalaujame nutraukti ir uždrausti viešajai įstaigai „Pramogų akademija“ naudoti žymenį „Mrs. Universe 2010“ bei „Misis Visata 2010“ ir prašome priteisti padarytą žalą, kurią šiuo metu mūsų klientas apskaičiuoja. (...) Suma bus tikslinama, kol kas tiesiog preliminariai nurodyta formali suma“, – aiškino E.Saukalas.

Jo teigimu, situaciją buvo bandoma išspręsti taikiai, tačiau atsakovui nesutikus nutraukti prekės ženklo „Mrs. Universe“ naudojimo buvo kreiptasi į teismą.

Pasak advokato, dėl klaidinančio ženklų panašumo yra tikimybė supainioti visuomenę – kad žmonės klaidingai manys, jog šis konkursas yra vienas iš konkursų, kuriuos organizuoja jo klientas.

Grožio konkursą organizavusi viešosios įstaigos „Pramogų akademija“ vadovė Evelina Gruzdienė portalui delfi.lt sakė, kad ji turi visus konkurso rengimui reikalingus leidimus, kuriuos frančizės pagrindu jai išdavė Bulgarijoje registruota bendrovė.

„Šis konkursas buvo organizuojamas ne pirmus metus ir iki šiol niekam neužkliuvo, todėl manau, kad visus reikalus tegul sprendžia teismas“, – sakė E.Gruzdienė.

Pasak jos, „Universe“ („Visata“) yra bendrinis žodis, todėl esą JAV bendrovės reikalavimai yra nepagrįsti.

Projektą „Misis Visata“ buvo parėmusi ir Lietuvos Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius