-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 19

Jei „Vilniaus baldams“ pavyks išlaikyti konkurencingumą, gerų rezultatų reikia laukti ir ateityje

Atsigaunant rinkoms ir padidėjus beveik visą produkciją nuperkančio Švedijos koncerno „Ikea“ užsakymams, bendrovė „Vilniaus baldai“ džiugina pajamų augimu ir pelningumo rodikliais. Anot bendroves atstovų, jei įmonei pavyks išlaikyti konkurencingumą, gerų rezultatų reikia laukti ir ateityje.
Temos: 2 Baldai IKEA

„Vilniaus baldų“ generalinis direktorius Aidas Mackevičius sakė, kad pajamos ir pelningumas augo dėl padidėjusių užsakymų ir ankstesnių metų įdirbo – investicijų, darbo našumo ir veiklos efektyvumo didinimo, buvusio įmonės vadovo Nerijaus Pacevičiaus ir jo komandos atliktų veiksmų. Tad gerų veiklos rezultatų laukiama ir ateityje, rašo „Verslo žinios“.

„Kadangi tas įdirbis nebuvo vienadienis, noriu tikėtis, kad mūsų įmonė judės į priekį – neprognozuoju, kad dirbsime blogiau. Rinkos atsigauna, vartojimas – taip pat. Prognozės yra palankios, atitinkamai ir mes tikimės, kad turėsime daugiau užsakymų“, – sakė A.Mackevičius.

Anot „Vilniaus baldus “ kontroliuojančios „Invaldos“ prezidento ir baldų gamintojo valdybos nario Dariaus Šulnio, bendrovė gali išlikti ir toliau viena iš konkurencingiausių savo verslo sektoriaus įmonių, konkuruojančių pasaulinėje erdvėje:„Jei sugebės išlaikyti konkurencingumą, sugebės išlaikyti rezultatus“.

99 proc. visos produkcijos koncernui „Ikea“ parduodančių „Vilniaus baldų“ pajamos 2010 metų pirmąjį pusmetį, palyginti su pernykščiu tuo pačiu laikotarpiu, didėjo 36,2 proc. iki 86,698 mln. litų, o grynasis pelnas – 9,3 karto iki 12,559 mln. litų.

„Kas iš tiesų krenta į akis – tai įmonės pelningumo didėjimas pastaruosius keturis ketvirčius. Tokio pelningumo, koks buvo pasiektas per pastaruosius ketvirčius, įmonė nepatyrė nuo 2004 metų, o kardinalus pelningumo šuolis fiksuotas pernai, trečiąjį ketvirtį“, – sakė „Swedbank“ analitikas Donatas Užkurėlis.

„Turint omeny, kad pagrindinis bendrovės pirkėjas, kuriam atitenka 99 proc. produkcijos, turi didelę derybinę galią, labai tikėtina, kad spaudimas gaminių kainoms bus stiprus. Dėl praūžusio škvalo Lietuvoje galimas medienos pigimas būtų palankus rezultatams, tačiau manau, kad tam tikro pelningumo mažėjimo vis dėlto turėtume sulaukti“, – sakė „Finastos“ finansų analitikė Diana Ūselytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius