Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 31

Jeigu kas nutiktų ir Vilniui prireiktų evakuacijos: ar bėgdami vilniečiai neįstrigs spūstyse?

Evakuodamiesi iš Vilniaus gyventojai, jeigu, tarkim, įvyktų avarija Astravo atominėje elektrinėje ar prasidėtų Rusijos puolimas, galėtų įstrigti spūstyse, kadangi jo išvažiavimo keliai ties miesto riba susiaurėja. Tai teigė buvęs meras, opozicijos atstovas Artūras Zuokas, siūlydamas, kad šių metų sostinės biudžete būtų numatyta 100 tūkst. eurų evakuacinių kelių projektavimui. Tačiau miestas ketina tik išanalizuoti situaciją.
Eismas Pilaitės prospekte
Eismas Pilaitės prospekte / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto taryba pritarė sostinės 2024 metų biudžetui. Svarstant paskutinius biudžetui pateiktus siūlymus vienas iš jų skambėjo net kelis kartus, tačiau galų gale taip ir nevirto eilute su konkrečia pinigų suma biudžete.

Kalba eina apie 100 tūkst. eurų evakuacinių kelių projektinių pasiūlymų parengimui ir projektavimui. Šį siūlymą opozicijos lyderis A.Zuokas teikė dar tuomet, kai biudžeto projektą svarstė Miesto plėtros komitetas, kuriam jis priklauso.

Komitetas tuomet pritarė sprendimo projektui su papildomais siūlymais, iš kurių vienas skambėjo taip: „Prašyti Administracijos perskirstyti 7-os programos „Aplinka ir miesto plėtra“ lėšas ir numatyti 100 tūkst. Eur naujai programos daliai „Vilniaus miesto evakuacinių kelių projektavimas“, prioritetą suteikiant šiems projektavimo darbams: Eišiškių plento atkarpos nuo S.Dariaus ir S.Girėno g. iki Vilniaus pietinio aplinkkelio (A19), Žaliųjų ežerų g., Pilaitės pr. pabaigos link Sudervės, Liepkalnio g.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius