-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 02

Jeronimas Milius namą statosi negavęs leidimo

Žinomas atlikėjas Jeronimas Milius, užsimojęs pasistatyti gyvenamąjį namą ir pusantrų metų vargęs tvarkydamas dokumentus, neteko kantrybės – darbus pradėjo neturėdamas leidimo.
Jeronimas Milius
Jeronimas Milius / LVSO archyvo nuotr.

Ilgai laukęs dar palauk. Tokia biurokratų nuostata valdžios įstaigų slenksčius minančiam J.Miliui jau nebekelia nuostabos.

Vilniaus savivaldybėje šią savaitę posėdžiavę Nuolatinės statybos komisijos nariai nusprendė, jog statybos leidimo dainininkas negaus dar mažiausiai porą savaičių, – rašo „Lietuvos rytas“.

Valdininkai, svarstę J.Miliaus šiaudinio namo sostinės Kryžiokų gatvėje projektą, rado priekabę – trūksta dar vieno parašo.

„Artėju prie statybos leidimo”, – ironizavo „Eurovizijos” konkurso dalyvis. Įklimpusiam į popierizmo liūną atlikėjui trūko kantrybė ir jis pradėjo savavališkas statybas.

Jam priklausančiame sklype jau ne tik iškasta pamatų duobė, bet ir iškilę pamatai.

Šiaudinio 100 kvadratinių metrų namo su daline apdaila sodininkų bendrijoje Kryžiokų gatvėje statybas J.Milius ketino baigti iki lapkričio. Tačiau planus, regis, teks atidėti.

Rengiantį namo statybos dokumentus J.Milių pribloškė biurokratizmas – menkiausio popierėlio reikia laukti mažiausiai dvi savaites.

Žinoma, dokumentus galima susitvarkyti skubos tvarka, tačiau už tai reikia papildomai mokėti.

Dainininkas prisipažino nenusiteikęs to daryti – kaip ir duoti kyšių. Todėl kai tėvai J.Miliui padovanojo sklypą, jis metus tvarkė žemės nuosavybės dokumentus.

Čia ir ištiko nesėkmė. Matininkai įrašė, jog žemė yra ariama, nors iš tiesų tai – sodininkų bendrijos teritorija. Valdininkai prikibo ir dokumentus teko taisyti.

Dar pusę metų teko minti įvairių įstaigų slenksčius tvarkant namo statybos dokumentus.

Nors J.Milius dar neturi rankose statybos leidimo, namo pamatai jau yra. Valdininkai skėsčioja rankomis. Mat nuo spalio 1–osios pasikeitė statybos leidimų teikimo tvarka.

„Anksčiau projektą apsvarsčius Nuolatinei statybos komisijai tokį leidimą statyti privalėdavome suteikti per kelias dienas. Taip reikalavo įstatymas.

O kaip bus dabar, negaliu pasakyti”, – neslėpė Vilniaus savivaldybės projektų patikrinimo poskyrio vyriausioji specialistė Elona Fišerienė.

Anot valdininkės, greitai statybos leidimo negausi ir dėl to, kad darbuotojai užversti darbais – mat kai kas serga, kai kas atostogauja.

Bet neskubėdami suteikti leidimo statyti biurokratai neužmiršta priminti, kad milžiniškos baudos gresia net už pamatų duobės iškasimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius