-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 29

Jeruzalėje pristatytas Lietuvos indėlis kovoje prieš antisemitizmą

Užsienio reikalų viceministras Neris Germanas gegužės 28–30 dienomis Jeruzalėje vykstančioje tarptautinėje konferencijoje, skirtoje kovos su antisemitizmu klausimams, pristatė Lietuvos vykdomus Holokausto aukų atminimui skirtus projektus.
Jeruzalė
Jeruzalė / G.Kisieliaus nuotr.

Šiame pasauliniame forume politikai, parlamentarai, diplomatai, tarptautinių organizacijų atstovai, akademinės bendruomenės ir nevyriausybinių organizacijų ekspertai iš Izraelio, JAV, Europos Sąjungos Tarybai šiuo metų pirmininkaujančios Airijos ir daugelio kitų Europos, Azijos ir Afrikos valstybių nagrinėja antisemitizmo, islamofobijos fenomenus, įvairias rasinės, tautinės diskriminacijos, religinio nepakantumo apraiškas, žydų tradicijų tęstinumo klausimus dabarties pasaulyje. 

Konferencijoje dalyvaujantys ekspertai diskutuoja ir rengia rekomendacijas apie teisės ir įstatymų vaidmenį kovoje su antisemitizmu, galimybes stiprinti religijų dialogą. 

N. Germanas renginyje pasidalijo Lietuvos patirtimi naikinant istorinės atminties spragas, supažindino su Lietuvoje vykdomomis Holokausto aukų atminimo ir švietimo programomis, Seimo ir Vyriausybės sprendimais skirti kompensacijas žydams, nukentėjusiems per nacių okupaciją ir sovietinio režimo metais vykusį Holokaustą Lietuvoje, taip pat religinėms bendruomenėms, praradusioms nekilnojamąjį turtą. Lankydamasis Jad Vašemo memoriale, viceministras pagerbė Holokausto aukų atminimą.      

„Mes negalime pakeisti praeities, bet mes turime mokytis iš istorijos“, – sakė N. Germanas, kalbėdamas forumo atidaryme gegužės 28 dieną.   

Siūlydamas sutelkti bendras pastangas ieškant atsakymo į klausimą, kodėl XXI amžiuje vis dar egzistuoja antisemitizmas, viceministras  pabrėžė: „Visų geros valios žmonių pareiga – pasiekti, kad mūsų ateitis būtų geresnė, kad eitume iš tamsos į šviesą“. 

Vizito Izraelyje metu Lietuvos užsienio reikalų viceministras taip pat aptars aktualius dvišalius ir tarptautinius klausimus susitikimuose su Izraelio Kneseto pirmininku Yuli Edelsteinu ir kitais Izraelio politikais, žydų organizacijų vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius