Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 23

JK lietuvių bendruomenės pirmininkė: kalbos apie „Brexit“ nurimo, bet aiškumo dar trūksta

Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė sako, kad nors šventiniu laikotarpiu kalbos apie „Brexit“ nurimo, tačiau nerimo vis dar daug.
Dalia Asanavičiūtė
Dalia Asanavičiūtė / E.Genio / Lrt.lt nuotr.

Pasak Dalios Asanavičiūtės, šioje šalyje gyvenantiems lietuviams trūksta aiškumo dėl ateities ir galimybių toliau gyventi bei dirbti Britanijoje. Skaičiuojama, kad Jungtinėje Karalystėje gyvena daugiau nei 200 tūkst. lietuvių.

„Tos žinios kasdien yra vis įdomesnės ir vis kitokios, jos keičiasi tarsi vėjo kryptis. (...) Labiausiai bijome dėl to, ar tai bus išėjimas su susitarimu ar be jo, nes tai darys didžiausią įtaką mums. Baimių yra labai daug ir ta nežinomybė labiausiai ir slegia“, – LRT RADIJUI sako Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Asanavičiūtė.

Šalies premjerė Theresa May neseniai nukėlė lemiamą parlamento balsavimą dėl jos su Briuseliu suderėtos „Brexit“ sutarties, kuris, pasak Th.May, įvyks ne anksčiau kaip sausio viduryje.

Apžvalgininkai pastebi, kad didėja rizika, jog šalis iš Bendrijos išstos be susitarimo, tokiam scenarijui ruošiasi tiek Jungtinė Karalystė, tiek Europos Sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius