Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 08 /17:41

„Johnson & Johnson“ paskelbė savo darbuotojų ryšius su valstybės tarnautojais

Farmacijos bendrovė „Johnson & Johnson“ pirmadienį paskelbė savo darbuotojų ryšius su valstybės tarnautojais, dirbančiais su farmacija susijusiais klausimais.
Vaistai
Vaistai / Vida Press nuotr.

15min paskelbus, kad sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė nėra deklaravusi savo giminaičio, „Johnson & Johnson“ Reguliacinių reikalų vadovo Baltijos šalims Antano Tumėno, viceministrė papildė deklaraciją pusbrolio pavarde.

Tuo metu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, siūlydama pakeisti viceministrės Kristinos Garuolienės kuruojamą veiklos sritį. Komisija nusprendė, kad viešumoje pasirodžiusi informacija apie viceministrės giminystę su farmacijos bendrovėje dirbančiais žmonėmis gali visuomenei kelti pagrįstų abejonių dėl tarnautojos veiklos nešališkumo.

Pirmadienį išplatintame farmacijos bendrovės pranešime pabrėžiama, kad A.Tumėnas su viceministre turi vieną senelį, tačiau ryšių su ja nepalaiko.

„Johnson & Johnson“ taip pat paskelbė ir kitų savo darbuotojų ryšius su valstybės tarnautojais, kuriems priskirta farmacijos sritis.

Padalinio vadovė Baltijos šalims Virginija Josienė, farmacijos rinkoje dirbanti 19 metų, o prie „Johnson & Johnson” prisijungusi 2014 metais, jau 20 metų draugauja su Jolanta Gulbinovič, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) bendradarbiavimo su Europos vaistų agentūra ir tarptautinių ryšių skyriaus vedėja.

V. Josienės brolio dukra Gabija Grigaitė-Daugirdė dirba Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja teisės klausimais.

SAM nuotr./Kristina Garuolienė
SAM nuotr./Kristina Garuolienė

Medicinos reikalų vadybininkė Baltijos šalims, kompanijoje dirbanti nuo 2011 metų, Reda Fričienė yra mokslo draugės su SAM viceministre Gintare Šakalyte.

Baltijos šalių vadovo A. Vozbuto, kuris kompanijoje dirba nuo 2010 m., sesuo prieš 5 metus ištekėjo už K. Garuolienės pusbrolio.

Medicinos padalinio vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plieskis, kompanijoje dirbantis nuo 2014 metų, iki tol 18 metų dirbo įvairiose vadovaujančiose pozicijose viešajame sektoriuje Lietuvoje ir užsienyje, įskaitant SAM valstybės sekretoriaus postą 2006-2008 metais.

Paprašė A.Verygos atlikti tyrimą

Bendrovė „Johnson & Johnson” pirmadienį kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą prašydama ištirti ne mažiau nei pastarųjų 3 metų sprendimus dėl kompanijos kompensuojamų vaistų ir jų kainų nustatymo.

Taip kompanija sureagavo į viešai parlamentaro Antano Matulo išsakytus svarstymus, jog „Johnson & Johnson” turėjo išskirtines sąlygas dėl valstybės kompensuojamų bendrovės vaistų dėl to, kad įmonės darbuotojas yra tolimais giminystės ryšiais susijęs su viceministre Kristina Garuoliene, anksčiau dirbusia VLK.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga

Sveikatos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį paskelbė, kad sudarys komisiją, kuri turės ištirti, ar praeityje nebuvo padaryta jokių nusižengimų, įtraukiant minėtos kompanijos vaistus į kompensavimo sistemą.

„Tikiuosi, kad šio tyrimo rezultatai padės išsklaidyti visuomenei keliamas abejones dėl praeityje priimtų sprendimų skaidrumo. Šioje komisijoje dirbs ir žmonės iš šalies, kad būtų galima kuo objektyviau įvertinti situaciją“, - savo feisbuko paskyroje rašė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius