-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 01 /15:23

Jokių staigmenų – socialdemokratams ir toliau vadovaus Algirdas Butkevičius

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) penktadienį Vilniuje vykstančiame suvažiavime partijos pirmininku ketvirtą kartą iš eilės išrinko Algirdą Butkevičių. Rinkimuose jis turėjo tik vieną konkurentą – Seimo vicepirmininką Algirdą Sysą, kuris pripažino, kad tikisi sulaukti tik 2-3 balsų. Tačiau A.Sysui pavyko sulaukti net 151 partijos nario palaikymo, o A.Butkevičius laimėjo rinkimus surinkęs 487 balsus. Septyni biuleteniai buvo sugadinti, 15min.lt patvirtino balsų skaičiavimo komisijos pirmininkas Vitalijus Mitrofanovas.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didžiausiu iššūkiu laukiančiu jo toliau vadovaujant partijai A.Butkevičius įvardijo artėjančius Seimo rinkimus.

„Puikiai suprantu, kad tai nelengva atsakomybė ir, manau, ji tęsis iki ateinančių Seimo rinkimų“, – priimdamas sveikinimus sakė A.Butkevičius.

Jis dėkojo už pasitikėjimą ir tikino, kad vis stebėjosi, kai žurnalistai jo klausdavo, ar socialdemokratams dar ne laikas ieškoti jaunesnio pirmininko. A.Butkevičius teigė, kad auksinė taisyklė politikui yra pelnyti žinomumą ir gauti visuomenės pasitikėjimą, o to esą socialdemokratų jaunimui dar trūksta.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilija Blinkevičiūtė ir Algirdas Butkevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilija Blinkevičiūtė ir Algirdas Butkevičius

Demokratijos iliuziją palaikė tik A.Sysas

Kandidatais rinkimuose socialdemokratų partijos skyriai buvo iškėlę ne ne tik A.Butkevičių ir A.Sysą, bet ir europarlamentarus Viliją Blinkevičiūtę ir Zigmantą Balčytį bei Seimo vicepirmininko Gedimino Kirkilą.

Antras žmogus turi būti, – pareiškė A.Sysas.

Tačiau visi jie vienu balsu tvirtino, kad A.Butkevičius yra geras vadovas ir savo kandidatūras atsiėmė. Tik A.Sysas ryžosi demokratijos vaidinimui.

„Būčiau naivuolis, jei tikėčiausi laimėti šiandien, bet aš manau, kad mes demokratiška partija ir antras žmogus turi būti. Tikėjausi, kad tai bus Z.Balčytis, bet jis pasakė, kad jis iš Briuselio nevadovaus. O aš ne Briuselyje, o Vilniuje. Ir geriau yrarinktis iš dviejų kandidatų. Žinau, kad galiu sulaukti 2-3 balsų, bet demokratija turi laimėti“, – teigė A.Sysas.

Partijos pirmininką suvažiavimo dalyviai rinko slaptu balsavimu.

Tikisi užauginti įpėdinį

A.Butkevičius tikisi, kad šie partijos pirmininko rinkimai jam paskutiniai, o po dvejų metų prie socialdemokratų vairo jau stos kuris nors jaunas partijos narys.

„Jau dabar į valdybą įtrauksiu jaunus politikus, kurie galėtų pamatyti, kas vyksta valdybos posėdžiuose, kad galėtų jie atsiskleisti siūlydami sprendimus“, – tvirtino jis.

Tačiau kartu A.Butkevičius pabrėžė, kad kitam partijos pirmininkui būtinas ne tik jaunas amžius, bet ir visuomenės pasitikėjimas ir ragino galimus konkurentus tarpusavyje varžytis be pykčių.

Socialdemokratų vadovas renkamas dvejų metų kadencijai. Ministras pirmininkas A.Butkevičius partijai vadovauja nuo 2009 metų.

VIDEO: Socialdemokratų partijos suvažiavimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius