-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 25

Jonas Dagys: vaiko teisių kontrolierė Garliavos istorijoje dangsto savo mundurą

Seimo Socialinių reikalų komitetas trečiadienį turėjo priimti savo vertinimą, kodėl įvyko apsistumdymas ir nepavyko įvykdyti teismo sprendimo perduodant dukrą mamai Laimutei Stankūnaitei, tačiau to padaryti nepavyko.
Edita Žiobienė
Edita Žiobienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komiteto darbo grupė buvo parengusi išvadų projektą, tačiau kitiems komiteto nariams atsirado papildomų klausimų visoms su istorija susijusioms institucijoms. Todėl dabar joms bus pateikti papildomi klausimai, o išvadas žadama priimti kitą savaitę.

Išvadų projekte, pasak komiteto pirmininko Rimanto Jono Dagio, reiškiama pastabų beveik visoms su istorija susijusioms institucijoms. Taip pat ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei.

„Projekte pastabų yra įvairioms institucijoms, tarp jų ir E.Žiobienei. Turinio nenoriu atskleisti, bet, mano galva bendradarbiavimo tarp visų institucijų labai trūko“, – sakė jis.

J.Dagys sako, kad, jo asmenine nuomone, mažiausiai klaidų bandant perduoti mergaitę padarė Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja, o kitos institucijos dangsto savo mundurą.

„Mažiausiai priekaištų aš kaip tik turėčiau vaiko teisių apsaugos specialistams, o dabar aš matau kai kurių institucijų norą apginti savo mundurą. Turiu omenyje daugelį institucijų, tarp jų ir antstolius, ir vaiko teisių apsaugos kontrolierę. Dabar jos aiškinasi, kas ką turėjo daryti, bet ne dabar yra laikas aiškintis. Buvo pakankamai laiko išsiaiškinti savo teises ir pareigas“, – žurnalistams po posėdžio sakė J. Dagys.

Vaiko teisių kontrolierė E.Žiobienė taip pat dalyvavo trečiadienio komisijos posėdyje, tačiau jai nebuvo užduotas nė vienas klausimas.

Primename, kad ji praėjusią savaitę paskelbė atlikto tarnybinio tyrimo išvadas, pagal kurias Kauno ir Kauno rajono savivaldybių administracijų direktoriams siūloma įvertinti pavaldžių vaiko teisių apsaugos skyrių darbuotojų, besirūpinusių Laimutės Stankūnaitės dukros teisių užtikrinimu, darbą.

E.Žiobienės nuomone, šios specialistės vaiko teises užtikrino nepakankamai. Neteisingai, vaiko teisių apsaugos kontrolierės nuomone, elgėsi ir bandyme įvykdyti teismo sprendimą ir perduoti dukrą mamai dalyvavusi Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja Andželika Vežbavičiūtė. Ši mano dariusi viską, ką turėjo daryti.

Kol kas Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių administracijos direktoriai nėra priėmę sprendimų dėl kontrolierės rekomendacijos.

Seimo komitetas šių išvadų vertinti neketina. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius