Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 29

Jonas Kronkaitis traukiasi iš krašto apsaugos ministrės patarėjo pareigų

Buvęs kariuomenės vadas 76 metų Jonas Kronkaitis nusprendė trauktis iš krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės patarėjo pareigų.
Jonas Kronkaitis
Jonas Kronkaitis / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

J.Kronkaitis BNS pirmadienį sakė, jog nusprendė išeiti į pensiją ir vykti į JAV. Jis ministrės patarėju nebedirbs nuo rugsėjo 9 dienos.

„Aš atsistatydinu, nes turiu asmeninių reikalų Amerikoje. Netrukus išvykstu į JAV. Jau ilgą laiką dirbu Lietuvoje, mano amžiaus žmonės paprastai jau būna pensijoje. Ateina laikas trauktis. Tikrai palaikysiu ryšį su Lietuva. Neapleisiu nei Lietuvos, nei Tėvynės sąjungos. Kiek galėsiu, tiek grįšiu“, – kalbėjo buvęs kariuomenės vadas.

1944 metais su tėvais į Vakarus pasitraukęs J.Kronkaitis yra buvęs JAV ginkluotųjų pajėgų karininkas. 1997–1999 metais jis ėjo krašto apsaugos viceministro pareigas, 1999–2004 metais buvo Lietuvos kariuomenės vadas.

Krašto apsaugos ministrės atstovė spaudai Ugnė Naujokaitytė BNS pranešė, kad KAM vyksta ir viceministrų pasikeitimas. Į pensiją išeinantį Rimą Jonaitį viceministro finansams ir resursams poste pakeis Mykolas Juozapavičius.

Jis darbą pradės nuo rugsėjo 1 dienos.

Anksčiau Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionių demokratų partijai priklausantis M.Juozapavičius dirbo Užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio patarėju, 2008–2010 metais ėjo bendrovės „Kardiolita“ plėtros direktoriaus pareigas, 2004–2009 metais dirbo Europos Parlamento nario Vytauto Landsbergio padėjėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius