Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 12

Jonavoje po vandentiekio avarijos atsivėrė smegduobė

Jonavoje po vandentiekio avarijos atsivėrė smegduobė, o bendrovės „Jonavos vandenys“ specialistus gyventojai kaltina abejingumu, pranešė portalas jonavoszinios.lt
Po vandentiekio avarijos Jonavoje atsivėrė smegduobė
Po vandentiekio avarijos Jonavoje atsivėrė smegduobė / Ž.Galimovo, jonavoszinios.lt nuotr.

Birželio 11-osios vakarą Mokyklos seniūnaitija pranešė, kad prie Kosmonautų g. 9 namo įvyko vandentiekio gedimas, rašo naujienų portalas jonavoszinios.lt

„Prie Kosmonautų g. 9 namo įvyko neaiškus gedimas, vandeniu apsemtas Kosmonautų g. 3; 3a; 5; 7 ir 9 namų kiemas, vanduo teka į Kosmonautų gatvės kelią, leidžiasi į 4 ir 6 namo kiemus, į Žeimių gatvę.

Šiuo metu kiemo kelyje pastatyti perspėjamieji kuoleliai, be vandens gali būti Kosmonautų 3, 3a, 3b, 5, 7, 9 ir galbūt 11 namai. Apsišarvuokite kantrybe – jos, deja, gali prireikti“ , – dar prieš vidurnaktį rašė seniūnaitis Žilvinas Galimovas.

Ž.Galimovo, jonavoszinios.lt nuotr. /Po vandentiekio avarijos Jonavoje atsivėrė smegduobė
Ž.Galimovo, jonavoszinios.lt nuotr. /Po vandentiekio avarijos Jonavoje atsivėrė smegduobė

Antradienio ankstų rytą Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba pranešė, kad apie 5 val. prie Kosmonautų g. 9 namo atsivėrė smegduobė, į kurią įvažiavo automobilis „Grand Voyager“, bei reikalinga gelbėtojų pagalba jį ištraukti.

„Vakar vakare, prieš 12 val., mūsų avarinė tarnyba gavo pranešimą apie vandentiekio avariją ties Kosmonautų g. 9 namu. Pranešta, kad iš po asfalto veržiasi vanduo.

Priežastis aiški – vamzdynai seni, kloti prieš 50 metų, trūko, dėl to besiveržiantis 4 atmosferų slėgio vanduo, apie 200 kubų, išplovė gruntą, asfaltą – užteko 20 minučių.

Atvykusi tarnyba užsuko vandenį, pastatė avarinius ženklus, laukėme ryto, kad pradėtume darbus. Tikimės, kad per kelias valandas, jei nekils nesklandumų, nes šalia driekiasi dujotiekis, vandens tiekimą gyventojams atstatysim, baigus darbus, avarijos vietoje užliesim asfaltą.

Ryte paaiškėjo, kad atsivėrė smegduobė ir į ją įvažiavo automobilis. Iš praktikos žinom, kad žalos atlyginimą spręs draudimo bendrovės“, – sakė bendrovės „Jonavos vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Romas Keliauskas.

Šio įvykio liudininkas ir tarnybas iškvietęs asmuo – Mokyklos seniūnaitijos seniūnaitis Ž.Galimovas stebėjosi avarinės tarnybos abejingumu.

Ž.Galimovo, jonavoszinios.lt nuotr. /Ž.Galimovas
Ž.Galimovo, jonavoszinios.lt nuotr. /Ž.Galimovas

„Vėlai vakare, apie 23 val., ėjau namo ir pastebėjau besiveržiantį vandenį – pagalvojau, kad jis teka iš prekybos centro IKI kondicionierių ar panašiai, nes ten nuolat kažkas neaiškaus varva. Bet paaiškėjo, jog tai vandentiekio avarija, nes upeliais vanduo bėgo nuo Kosmonautų g. 9 namo link Žeimių gatvės. Bandžiau ieškotis informacijos internete, bet nepavykus jos rasti skambinau bendruoju pagalbos numeriu 112.

Policijos pareigūnai nuoširdžiai sureagavo į situaciją, atvažiavo pirmi, patikrino kelio būklę, susisiekė su reikiamom tarnybom. Vėliau aš pats radau bendrovės „Jonavos vandenys“ avarinės tarnybos numerį, kuriai paskambinus – mane pribloškė specialisto abejingumas.

Pranešus, kad įvyko avarija ir neaišku, kur mes atsirasime po nakties, man atsakė, kad nieko baisaus ten nėra, jie apie situaciją žino, bet niekas niekur nevažiuos. Ir tik tuomet, kai pakeltu tonu pareikalavau imtis veiksmų, avarinė tarnyba sureagavo ir atsiuntė pagalbą, bet, net užsukus vandenį, jis padarė savo – iškėlė asfaltą, atsivėrė smegduobė ir į ją įvažiavo automobilis“, – nakties įvykius pasakojo Ž.Galimovas.

Po avarijos dalis Kosmonautų gatvės gyventojų buvo likę be vandens. Bendrovė „Jonavos vandenys“ atsiprašo už laikinus nepatogumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius