Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 03 10

Jono kalne – šimtai trispalvių

Daugybės trispalvių paradas, naujos skulptūros atidengimas, šokių šventė ir keli koncertai – tiek renginių numatyta uostamiestyje Nepriklausomybės atkūrimo dieną.
Kovo 11-ąją  Jono kalne klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami išskleisti trispalves.
Kovo 11-ąją Jono kalne klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami išskleisti trispalves. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Šventiniai renginiai, prasidėję dar pirmadienį, pagreitį įgaus antradienį. 15 val. Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje, ties poliklinika bus oficialiai atidengta skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo skulptūra „Senamiesčio paštas“. „Istorija tokia: senamiesčio verslininkai sumanė nutiesti bendravimo su savivaldybe tiltą. Buvo paskelbtas skulptūros konkursas ir štai ji jau stovi“, – pasakojo skulptorius.

Visi laiškai iš „Senamiesčio pašto“ pasieks valdininkus. Pats menininkas teigė labai norįs, kad šiuo paštu dažniau būtų siunčiami ne skundai, o geranoriški laiškai: padėkos ar net meilės žodžiai.

Koncertų puokštė

Antradienį koncertų mėgėjai turės pasukti galvas, ką pasirinkti. Klaipėdos universiteto Aulos salėje 15.30 val. rengiamas mišraus choro ir dainų bei šokių ansamblio „Vytinė“ pasirodymas. Dailės parodų rūmuose klubas „Garsų kalba“ organizuoja jaunųjų atlikėjų kūrybos bei liaudiškų dainų interpretacijų koncertą.

S.Dacho namuose 19 val. scena taip pat priklausys jauniems atlikėjams. Čia gros gerai žinoma grupė „Flaer“, Augustė Pociūtė, Akvilė Šmotavičiūtė, Sigitas Botvyčius bei kiti.

Įspūdinga akcija

Nepriklausomybės atkūrimo renginių Klaipėdoje pagrindiniu akcentu taps originali akcija Jono kalnelyje. Dvi kompanijos - „Renginių centras“ ir „Abracadabra“ - organizuoja akciją „Trispalvių kalnas“. Jos metu Jono kalnas bus padabintas trispalvėmis, o dalyvauti joje kviečiami ir eiliniai klaipėdiečiai, ir organizacijos, įmonės bei mokyklos – visi jie raginami prisidėti prie sumanymo ir atsinešti po Lietuvos vėliavą.

„Formatas ir dydis nesvarbu – ar tai bus širdies formos vėliava, ar megzta kepurė, ar popieriaus vėliavėlė, ar fotografija. Svarbiausia spalvos – geltona, žalia ir raudona“, – aiškino akcijos sumanytojas Marius Tumšys. Anot jo, Jono kalnelis yra unikali vieta. Daugiau kalvų, apsuptų vandeniu, neturi nė vienas kitas miestas.

M.Tumšio organizuojamoje „Trispalvių kalno“ akcijoje dalyvaus ne vienas žymus žmogus, tarp kurių ir Andrius Mamontovas bei Vytautas Grubliauskas. „Andrius, kuris paprastai koncertuoja ne bet kur, priėmė šią mintį, kaip vertą dėmesio, ir pažadėjo sudalyvauti“, – aiškino organizatorius.

Akcija prasidės 15 val. eitynėmis iš Lietuvininkų aikštės. 15.30 val. numatytas akcijos finalas Jono kalne. Būtent čia visi laukiami su vėliavėlėmis. Neturintys vėliavėlės galės jų gauti akcijos metu. Organizatoriai tikina jų sukaupę daugybę. 16 val. renginiai persikels į Žvejų rūmus, kur rengiama šokių šventė „Gintaro laše – mano Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius