Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 09

„Jozita“ neigia, kad Neries tarša Kaune kilo iš degalinės: tą sakyti galėtų tik „vunderkindas“

Vis dar aiškinamasi, kas šeštadienį Kaune sukėlė Neries taršą naftos produktais. Nors įtariama, kad ji kilo iš bendrovės „Jozita“ valdomos degalinės, tačiau įmonės vadovas tokias prielaidas kategoriškai neigia. Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) tikina, kad kaltininkus bus galima surasti paaiškėjus paimtų tyrimų rezultatams.
Teršalai Neryje prie P.Vileišio tilto Kaune
Teršalai Neryje prie P.Vileišio tilto Kaune / Solveigos Dambrauskaitės-Bakutienės nuotr.

Šeštadienį Kaune į Nerį išsiliejo naftos produktai. Ugniagesiai pranešė, kad ruožas gali driektis apie 5 kilometrus.

Padėtis buvo suvaldyta šeštadienio vakarą, informavo Kauno miesto savivaldybė. Jos teigimu, ugniagesiai operatyviai pastatė bonines užtvaras ir panaudojo specialius sorbentus, kad sugaudytų įtariamus naftos produktus.

Nors aplinkos apsaugos specialistai pastebėjo, kad tarša sklinda iš degalinės Jonavos gatvėje, tikrasis kaltininkas dar yra ieškomas.

VIDEO: Kaune į Nerį pasipylė naftos produktai

Susisiekus su „Jozitos“ vadovu Jonu Jokubauskiu šis tikino, kad, nepaisant aplinkosaugininkų prielaidų ir žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų, degalinė su įvykiu tiesiogiai yra niekaip nesusijusi.

„Jeigu jūs žinote iš kur išsiliejo, jūs vunderkindas. Pas mus yra viskas tvarkoje, iš mūsų teritorijos neištekėjo. Klauskite gamtos apsaugos“, – kalbėjo direktorius.

Kodėl tuomet „Jozita“ yra minima šiame incidente? Pasak J.Jokubauskio, „dėl to, kad yra degalinė“.

„Galėjo n (būti, – red. past.) atsitikimų visame Kaune“, – sakė jis.

Martyno Počebuto nuotr./Teršalai Neryje, Kaune
Martyno Počebuto nuotr./Teršalai Neryje, Kaune

AAD atstovė Jurgita Jasiūnienė taip pat sutinka, kad kaltinti „Jozitą“ būtų gerokai per anksti. Aplinkosaugininkams į akis yra kritusios ir kitos bendrovės. Kas iš tiesų užteršė Nerį, turėtų paaiškėti po išsamių vandens tyrimų.

„100 proc. teigti, kad čia iš degalinės, tikrai negalima, nes pareigūnai tikrino ir galimus kitus variantus. Tiksliau nustatys, kai gaus tyrimų rezultatus, nes matys, kokios buvo tiksliai medžiagos išleistos, kokia koncentracija, ir tada bus galima pasakyti“, – kalbėjo ji.

J.Jasiūnienė taip pat pažymėjo, kad atlikus specialų tyrimą iš galimų kaltininkų sąrašo yra išbraukiama „Kauno vandenų“ bendrovė.

Tyrimų rezultatai paaiškės per 2 savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius