-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 04

Jubiliejinis „Jazz Voices“ konkursas paskelbė nugalėtojus

Sekmadienio, balandžio 3-iosios, vakarą Klaipėdoje finalo metu išrinkti tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices“ nugalėtojai. Dešimtmetį gyvuojančio konkurso, kurį šiemet papildė ir turtinga koncertų programa, istorijoje didysis prizas pirmąkart atiteko stipriosios lyties atstovui – lenkui Wojciechui Myrczekui.
Tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices“ nugalėtoju tapo lenkas Voicechas Mirčekas.
Tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices“ nugalėtoju tapo lenkas Voicechas Mirčekas. / „Jazz Voices“ nuotr.

Dainininkas gavo 2000 eurų iš Rimanto Ulevičiaus labdaros ir paramos fondo įsteigto konkurso prizinio fondo ir bendrovės „Muzikos faktorius“ įsteigtą dovaną – profesionalų mikrofoną. Taip pat atlikėjas pakviestas pasirodyti artėjančio festivalio „Kaunas Jazz“ programoje.

„Esu nugalėtojas dar tik keletą minučių, todėl negaliu apibrėžti, ką tai reiškia, tačiau jaučiuosi labai laimingas, – po rezultatų paskelbimo emocijomis tryško konkurso proga pirmąkart Lietuvoje viešėjęs Katovicų muzikos akademijos ugdytinis. – Džiaugiuosi čia sutikęs bendraminčių ir tikiuosi, kad pelnytas prizas suteiks man daugiau galimybių koncertuoti su savo grupe.“

Pirmąją vietą pelnė viešnia iš Latvijos Jekaterina Šarigina (Jekaterina Sarigina). Be 1000 eurų ir mikrofono, Londone studijuojančiai dainininkei atiteko ir „Jazz Voices“ specialusis prizas už geriausiai atliktą laisvąją programą. Be to, ji gavo kvietimus pasirodyti šiemetiniame Suomijos džiazo festivalyje „Pori Jazz“ bei dalyvauti kitų metų džiazo vokalistų konkurse „Nomme Jazz“ Estijoje.

Antrąją vietą (700 eurų) pelnė viešnia iš Didžiosios Britanijos Paola Bottomley-Vera. Specialiuoju prizu įvertinta šios dainininkės bei pianistės improvizacija. Taip pat atlikėja pakviesta koncertuoti Stambulo (Turkija) džiazo klube „Nardis“.

Trečioji vieta (500 eurų) atiteko Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo muzikos katedros studentei Editai Bodrovaitei. Klaipėdietė, pelniusi daugiausia publikos simpatijų, gavo ir tradicinį šios kategorijos prizą – akustinę gitarą, o kelionių agentūra „Krantas Travel“ merginai įteikė dar vieną dovaną – kelialapį į pasirinktą šalį dviem asmenims. Trečiąkart jėgas šiame konkurse mėginusi atlikėja negailėjo komplimentų savo varžovams. „Vokalistai, kurie atvažiuoja į „Jazz Voices“, vaizdžiai tariant, yra tiksinčios bombos – dar keleri metai, ir mes pažinosime juos kaip pasaulio muzikos garsenybes. Pasirodyti su jais vienoje scenoje – didelė garbė“, – sakė E.Bodrovaitė.

Atlikėjai antrino ir finalo vertinimo komisijos, kurią sudarė net 15 džiazo specialistų iš įvairių šalių, nariai. Anot džiazo propaguotojų, nors prie kiekvieno atlikėjo vardo dalyvių sąraše nurodoma atstovaujama valstybė, realiai visi jie yra vieningo džiazo pasaulio piliečiai ir kalba ta pačia muzikos kalba.

Pasak vieno iš seniausių Europoje džiazo festivalio „Pori Jazz“ (Suomija) direktoriaus Jyrkio Kangas (Jyrki Kangas), jubiliejinis „Jazz Voices“ pateisino aukštos klasės prestižinio konkurso vardą. „Pirmiausia turėjome pasirinkti iš 18-os panašaus profesinio lygio atlikėjų. Finalo aštuonetuko atstovai buvo labai skirtingi – buvo ir talentingų šoumenų, ir aukščiausios klasės dainininkų, tad vienareikšmių nugalėtojų ar autsaiderių čia nėra. Smagiausia, kad čia pažinome labai daug įgudusių jaunų atlikėjų“, – sakė svečias.

Turkų džiazo gitaristas ir džiazo klubo „Nardis“ vadovas Onderis Fodžanas (Önder Focan) prisipažino kai kuriomis finalo akimirkomis norėjęs nebūti komisijos nariu – kad galėtų tiesiog mėgautis puikiu koncertu, nevertindamas atlikėjų. „Noriu pasveikinti organizatorius ir visą Klaipėdą su puikiu konkursu. Nors oficialus kvietimas koncertuoti mūsų klube atiteko vienai atlikėjai, pasiimu visų jų kontaktus, kad anksčiau ar vėliau jie pasirodytų „Nardis“ scenoje“, – sakė jis.

Konkurso prodiuseris ir komisijos pirmininkas, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo muzikos katedros dėstytojas Steponas Januška sakė, jog visi finalininkai buvo verti pirmosios vietos, tad norint išrinkti nugalėtojus, komisijai teko atkreipti dėmesį į subtilius pasirodymų kokybės niuansus. Renginio sumanytojas džiaugėsi tvirtėjančia tradicija, į Klaipėdą sutraukiančia margą džiazo publiką iš įvairių pasaulio kampelių, ir sakė tikįs, kad po metų konkursas melomanams ir ekspertams pažers ne ką mažiau įspūdžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius