-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 27

Pilies teatre – jubiliejų vakaras

Klaipėdos Pilies teatro režisierius Alvydas Vizgirda pasitinka garbingą jubiliejų. Gražus skaičius simbolizuoja prasmingą, įdomų, spalvingą režisieriaus gyvenimo kelią.
Spektaklis „Šilkas“ Pilies teatro scenoje – jau dešimt metų.
Spektaklis „Šilkas“ Pilies teatro scenoje – jau dešimt metų. / Žvejų rūmų nuotr.

A.Vizgirda gimė Marijampolėje. Baigęs Vilniaus kultūros mokyklą, dirbo Naujosios Vilnios Liaudies teatre. 1979 m. įstojo į B.Ščiukino aukštąją teatro mokyklą Maskvoje, stažavosi pas lenkų teatro grandą Jozefą Štainą.

Nuo 1984 m. A.Vizgirda – klaipėdietis. Čia jis įkūrė savo teatrą, kuris palaipsniui išaugo į brandų profesionalų kolektyvą ir tapo Klaipėdos Pilies teatru. Įspūdinga režisieriaus kūrybinė biografija: beveik šimtas premjerų Pilies teatre, Valstybiniuose Kauno ir Klaipėdos dramos bei muzikiniame teatruose. Spektakliai rodyti daugiau nei 20 pasaulio šalių.

A.Vizgirda buvo Pasaulio lietuvių Dainų šventės, „Gaudeamus“, Baltijos ir Šiaurės šalių chorų festivalio, daugybės šalies valstybinių švenčių, masinių renginių ir koncertų režisierius. Klaipėdos Jūros šventė ir visas miesto kultūrinis gyvenimas nebeįsivaizduojamas be režisieriaus rankos. Už nuopelnus teatrui A. Vizgirda pelnė Kauno teatralų įsteigtą „Fortūną“ ir klaipėdiečių „Padėkos kaukę“. Liepos 1–3 d. įvyks jau XVI tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“, kurį rengia Pilies teatras.

A.Bariko „Šilkas“ neabejotinai patenka į A.Vizgirdos kūrybos „aukso fondą“. Jau dešimtmetį šis spektaklis rodomas Pilies teatro scenoje, plačiai rodytas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Literatūrinis bestseleris iki šiol mėgiamas ir sulaukia vis naujų gerbėjų teatre. Tai modernus, inovacinis, vietomis drastiškas, žmogaus veido ir žvilgsnio nostalgijos kupinas spektaklis. Ištisą personažų galeriją kaskart naujomis spalvomis pateikia Lietuvos teatro primadonos – aktorės Nelė Savičenko ir Regina Šaltenytė. Jubiliejinis spektaklis simboliškai paminės teatro režisieriaus A.Vizgirdos prasmingą gyvenimo sukaktį.

Po spektaklio žiūrovai bus pakviesti vyno taurei ir pasigrožėti nauju Pilies teatro projektu „Versalio sodai“, gros roko grupė „Wake'N'seE“.

Jubiliejinis vakaras Pilies teatre, įsikūrusiame Žvejų rūmuose, – balandžio 28 dieną, 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius