Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 20

Jubiliejų Kauno dramos teatro „simbolis“ paminės teatre

Šeštadienį, 15 val., Kauno kultūros centre „Tautos namai“ rodomas Kauno valstybinio dramos teatro (KVDT) spektaklis „Amerika pirtyje“ turės ypatingą misiją – jis skirtas ilgamečiam KVDT darbuotojui Rimantui Štarui.
R.Štaras savo jubiliejų paminės tarp draugų – tokiais jis laiko teatro kolegas.
R.Štaras savo jubiliejų paminės tarp draugų – tokiais jis laiko teatro kolegas. / Nuotr. iš asmeninio R.Štaro albumo.
Temos: 2 Simbolis Teatras

60-metį švenčiantis vyriausiasis teatro administratorius yra savotiškas KVDT simbolis. Malonus ir visada pasitempęs administratorius yra pirmasis asmuo, pasitinkantis žiūrovus, atėjusius į spektaklį. R.Štaras  – išskirtinė asmenybė, talpinanti savyje aktoriaus ir vyriausiojo administratoriaus pareigybes. Artisto ir administratoriaus profesijų derinį galima matyti vieninteliame spektaklyje – „Amerikoje Pirtyje“. Nenuostabu, kad jubiliejaus proga jam skirtas būtent šis teatro kūrinys.

Teatrą R.Štaras pamėgo būdamas moksleiviu. Nuo paauglystės rašė „pjesikes“, kurias statė su klasės draugais, atostogaudamas kaime su bendraamžiais vaidindavo spektaklius, kuriuos rodydavo kaimo žiūrovams. Vėliau dalyvavo televizijoje spektaklyje „Drauguži mano Kolka“, vaidino statybininkų rūmų dramos teatre.

Kauno dramos teatre – nuo jaunystės

R.Štaras  – išskirtinė asmenybė, talpinanti savyje aktoriaus ir vyriausiojo administratoriaus pareigybes. Artisto ir administratoriaus profesijų derinį galima matyti vieninteliame spektaklyje – „Amerikoje Pirtyje“.

Po baigiamųjų egzaminų su draugais R.Štaras patraukė į Kauną. Atvažiavo ir pats pasiprašė į Kauno teatrą. Anot ilgamečio teatro darbuotojo, per tuos metus teatras labai pasikeitė. Apie 1978-uosius, kai R.Štaras pradėjo dirbti administratoriumi, prasidėjo teatrų bumas: spektakliai buvo gausiai lankomi, bilietai išgraibstomi akimirksniu. Repertuare atsirado „Kingas“, kuris buvo draudžiamas, jį valdžia leisdavo rodyti kartą per mėnesį, todėl buvo rengiami slapti spektakliai. „Atgavus nepriklausomybę, režisieriams nebeliko prieš ką kovoti, ir teatras šiek tiek „supasavo“, - mano R.Štaras. Jo nuomone, šiandieninės teatro meno tendencijos – komercinis teatras. Tiesa, KVDT komercijos dar mažai paliestas.

Teatre R.Štaras neslėpė patyręs įvairių netikėtumų. Pavyzdžiui, kartą žiūrovams vietoje spektaklio yra tekę pasiūlyti pasivaikščiojimą Laisvės alėjoje, mat į tą patį spektaklį buvo parduotas dvigubas kiekis bilietų. Tą kartą aktoriai, vaidinantys „Ameriką pirtyje“, be pertraukų iš eilės parodė tris spektaklius. Juokingų nutikimų buvo ir gastrolėse. Kartą žiūrovai norėję pabendrauti su R.Štaru užklupo jį persirengimo kambaryje. Paprašęs jų luktelėti aktorius buvo apkaltintas nenoru bendrauti ir net partijos komitetui teko aiškintis, jog tuo momentu buvo be kelnių.

Kaip administratorius R.Štaras tikina labiausiai nemėgstantis vėluojančių žiūrovų. Jam pačiam stebint spektaklį, visada būna nejauku, kai tenka pakilti iš vietos ir praleisti triukšmingą, aršų, vėluojantį žiūrovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius